Denník N

Prečo Kollár hrozil Ficovi basou a ako po zadržaní Pčolinského nespomína jeho „lumpárne“

Boris Kollár po roku vládnutia nemá problém spojiť sa so Smerom, Hlasom a kotlebovcami. Foto N - Tomáš Benedikovič
Boris Kollár po roku vládnutia nemá problém spojiť sa so Smerom, Hlasom a kotlebovcami. Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda Sme rodina bol kedysi veľkým kritikom Roberta Fica. Ku Smeru sa Boris Kollár prikláňa, odkedy skončil za mrežami jeho kamarát, bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský. Zabudol aj na sľub vytvoriť úrad, čo pôjde po skorumpovaných politikoch.

„Boris Kollár je pre krajinu bezpečnostné riziko,“ povedal Robert Fico vlani na jar, keď poslanci zvolili za nového šéfa parlamentu predsedu strany Sme rodina.

Po parlamentných voľbách boli v tej chvíli karty rozdané, Smer odchádzal do opozície, nastupovala vláda Igora Matoviča, ktorej súčasťou bola aj Kollárova strana. Vzťahy medzi Ficom a Kollárom neboli ideálne.

Kollár mu odkazoval, že je preňho neprijateľný partner, a hodnotil, čo mu počas štyroch rokov najviac prekážalo na vláde Smeru – SNS – Mostu: „Tá lumpáreň – že na ľudí hľadeli cez svoje peňaženky – ako ich dobre okradnúť.“

Fico sa nenechal a o Kollárovi zvykol hovorievať, že je len „mafiánska podržtaška“. Narážal tým na jeho minulosť, keď podnikal s mafiánmi Romanom Deákom a Petrom Steinhübelom. Známa je aj fotografia z dovolenky, na ktorej sedí pri mafiánoch Tomášovi Rajeckom a Jurajovi Ondrejčákovi alias Piťovi.

Čo sa zmenilo, že títo politici našli k sebe cestu a Boris Kollár nemá problém hlasovať so Smerom? A okamžite pridá hlasy aj pod Ficov návrh, aby do parlamentu predviedli väzobne stíhaného Vladimíra Pčolinského, čo napokon zatrhol špeciálny prokurátor?

Ostrá kritika oligarchov, alobalu, „našich ľudí“

Kollár

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Robert Fico

Sme rodina

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie