Denník N

MS. 8. deň: Sezónu začínal v tretej lige. Dnes je Brit Kirk najlepší strelec majstrovstiev sveta

Liam Kirk. Foto - TASR/AP
Liam Kirk. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

pomaly, ale isto sa všetko dostáva do starých koľají. Slovenskí fanúšikovia ani tento rok nebudú ukrátení o prepočítavanie bodov a tí lotyšskí sa od ďalšieho týždňa vrátia na tribúny.

Aj dnešné výsledky boli „normálnejšie“ než tie z úvodného týždňa hokejového šampionátu. Tradiční favoriti pod tlakom zvládli súboje proti tímom, ktoré zvyčajne vnímame ako outsiderov.

Najzaujímavejším okamihom piatkového programu bol zápas medzi Kazachstanom a Kanadou. Ak by ste čakali, že Kazachstan bude pôsobiť ustráchaným dojmom, mýlili by ste sa. Kazachovia opäť previedli pohľadnú ofenzívnu hru, a hoci tentoraz prehrali, stále môžu reálne postúpiť medzi osem najlepších.

Kazachstan púta čoraz väčšiu pozornosť verejnosti, ktorá sa zabáva aj na tom, že jeho hráči v šatni potrebujú tlmočníka. Viacerí totiž neovládajú ruštinu a dohovárajú sa po anglicky.

Hokejový svet spoznáva aj Veľkú Britániu, ktorá v piatok podľahla Švédsku, no opäť prepísala historické štatistiky. Opäť sa ukázali jej dve najväčšie hviezdy, ktoré zažiarili aj proti Slovensku.

Jeden z nich – špičkový strelec Liam Kirk – strelil jeden z najkurióznejších gólov turnaja. Sezónu začínal v tretej švédskej lige, dnes je najlepším strelcom turnaja.

Súhrn MS v hokeji prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Dnešný sumár začíname dobrou správou. Hoci sa to ešte pred pár týždňami zdalo nepravdepodobné, hokejové majstrovstvá sveta sa budú dohrávať s divákmi.

Odkedy to bude platiť a čo to znamená pre Slovákov? Lotyšská vláda vo štvrtok schválila to, že priaznivcov pustí na štadióny od

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie