Denník N

Ako to, že ešte nie ste v céčku, dávate hokejistom nejaký nápoj? pýtal sa fínsky odborník vtedajšieho prezidenta zväzu Kohúta

Martin Kohút. Foto N - Tomáš Benedikovič
Martin Kohút. Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Staršia generácia mohla mať pocit, že im sem mladí prišli mudrovať,“ hovorí Martin Kohút, prezident hokejového zväzu z rokov 2016 – 2019.

Za svoj najväčší manažérsky úspech považuje to, že dotiahol naspäť na Slovensko Miroslava Šatana, ktorý ho vystriedal na pozícii prezidenta SZĽH.

Hovorí, že slovenský hokej ešte nemá vyhraté. „Keď sa však dnes pozerám na reprezentáciu, neprekáža mi, ak nepostúpime do štvrťfinále, ale teším sa, že sa nemusím hanbiť za hru. To je niečo úplne iné ako pred pár rokmi.“

Kohút hovorí aj:

  • čo Craig Ramsay myslel výrokom, že „Slováci chcú všetko včera“;
  • aký vzťah má dnes so Zdenom Cígerom, s ktorým mal v roku 2017 verejný konflikt;
  • akým typom manažéra je Miroslav Šatan;
  • čo si myslí o kauze tendra na hokejky;
  • ako to vyzerá s výstavbou regionálnych akadémií.

Bolo náročné dotiahnuť do SZĽH Miroslava Šatana? Keď ste ho lámali, zvažoval, či sa z newyorského Long Islandu vrátiť na Slovensko.

Veľa vecí, o ktorých sa teraz bavíme, je postavených na ňom. To, že prišiel, považujem za svoj manažérsky úspech. Predstavte si dotiahnutie milionára, ktorý odpaľuje loptičky na golfe a má deti v najlepších školách v New Yorku, nech ide na Slovensku s kožou na trh. On to urobil, niekoľko rokov pomáha slovenskému hokeju. Je autoritou, a ako hovoria aj politici, má charizmu, a keď niekam príde, dokáže vybaviť veci, ktoré iní nedokážu. Nie je to však len charizma – aj pri tom, ako dostal divákov na finále extraligy, neprišiel len ako osoba, ale s reálnym plánom podloženým podporou. Je to človek s integritou, ktorý niekedy ide do ťažkých riešení bez toho, aby sa obával následkov. Buďme radi, že sa vrátil.

Aký typ manažéra je Miroslav Šatan? Povráva sa, že je tvrdohlavý. Je to pravda?

Netreba od neho čakať, že bude manažérom roka, to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Rozhovory

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie