Denník N

Vláda sa rozpadáva a berie so sebou nádej, že sa to dá aj čestne

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Všetci si pamätajú lekciu z pádu Radičovej vlády, keď voliči predčasný koniec potrestali. Lenže si neuvedomujú, že dnes to môže byť trochu inak: nebudú voliči skôr trestať babráctvo vládneho výkonu ako jeho predčasné ukončenie?

Koalícia už vlastne nefunguje: Igor Matovič investuje najviac energie do útokov na Richarda Sulíka či Máriu Kolíkovú, Boris Kollár a jeho rodina s úsmevom hlasujú s opozíciou, SaS skúša, čo všetko sa dá od vlastných partnerov vydržať, a Za ľudí sa rozpadli na súčiastky.

Eduard Heger upokojuje, tlmí a moderuje, ale zjavne to nestačí a zdá sa, že nedostane ani čas na pokus o vlastnú iniciatívu. Kým sa pripraví, bude už po koalícii.

Zaoberať sa touto vládou už pomaly ani nemá zmysel. Ide o škody, ktoré ešte napácha, a o to, čo nás čaká v momente, keď si rozpad aj oficiálne priznajú. Tu je niekoľko ponaučení z vlády deštrukcie.

1. Naši ľudia a ich spravodlivosť. Ak sa Borisovi Kollárovi a Robertovi Ficovi podarí oslobodiť prominentných obvinených a spolu s tým aj spochybniť vyšetrovanie, bude to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Komentáre

Teraz najčítanejšie