Denník N

MS, 9. deň: Ramsay chválil aj hráča, ktorý nehral. Hrivík a Cehlárik si užívajú líderstvo, hovorí (+ postupová matematika)

Adam Jánošík, Foto - TASR/Jaroslav Novák
Adam Jánošík, Foto – TASR/Jaroslav Novák

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti zvládli náročný zápas proti Dánsku, v ktorom v správnej chvíli zabrali tí, od ktorých sa to najviac očakáva – oba góly pri výhre 2:0 vymyslel elitný útok Lantoši – Hrivík – Cehlárik.

Z ôsmich inkasovaných gólov od Švajčiarov sa veľmi dobre pozbieral brankár Július Hudáček, ktorý vychytal svoje vôbec prvé čisté konto na MS v kariére.

S 12 bodmi sú Slováci už veľmi blízko k postupu do štvrťfinále, ktorý si môžu vybojovať už v nedeľnom zápase proti Švédsku. Postúpiť môžu dokonca aj v prípade, ak by už nebodovali.

Za postupom smeruje okrem iných aj Kazachstan, ktorý ako jediný tím na turnaji dokázal v jednom zápase nastrieľať aspoň 10 gólov.

Súhrn MS v hokeji prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Tri predošlé zápasy Slovenska s Dánskom na MS dospeli do predĺženia a zdalo sa, že tradičný scenár sa zopakuje aj vo veľmi dôležitom zápase na turnaji v Rige. Stav stretnutia bol 47 minút 0:0, no bezgólový zápas potom prelomil Peter Cehlárik.

Dánsku snahu vyrovnať prerušil výpadok osvetlenia v hale, po ktorom Adam Jánošík zvýšil na 2:0. Slováci už svoj náskok udržali a získali tri body, ktoré ich posunuli na čelo A-skupiny, keďže majú lepší vzájomný zápas s Ruskom.

Zdolať Dánov si vyžadovalo veľa trpezlivosti a jediný výrok Craiga Ramsayho poukázal na to, aké to bolo zložité: „Asi milión

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie