Denník N

MS, 10. deň: Rusi urobia svoju robotu, verí Slafkovský. Ramsay neľutuje, že nečakal na Ružičku (+ postupová matematika)

Juraj Slafkovský počas zápasu so Švédmi. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Juraj Slafkovský počas zápasu so Švédmi. FOTO TASR – Jaroslav Novák

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti prehrali so Švédmi 1:3 a opäť sa začalo počítať. Každoročné rátanie postupových scenárov je na Slovensku terčom vtipov. Realita je však taká, že počítajú aj iné krajiny.

Švédske a české médiá sú plné článkov o tom, čo sa musí stať, aby ich reprezentácie postúpili do štvrťfinále. Len Kanaďania príliš nepočítajú, pretože ich popri play-off NHL svetový šampionát ani veľmi nezaujíma.

Craig Ramsay vyhlásil, že sa nechce spoliehať na pomoc súperov. Napriek tomu sa slovenskí fanúšikovia v pondelok zmenia na dánskych a ruských.

Tréner musí riešiť problémy so zostavou. Viacerých hráčov trápia zranenia a Pavol Skalický opustil tím po zápase so Švédmi „z osobných dôvodov“.

Ramsay vysvetľoval, prečo si v 28-člennej nominácii nenechal voľné miesto, čím sa pripravil o možnosť dodatočne počas turnaja povolať napríklad Adama Ružičku, ktorý nedávno debutoval v NHL za Calgary Flames.

17-ročný Juraj Slafkovský naplno ukázal, prečo sa o ňom hovorí ako o hokejistovi, ktorý sa môže dostať do prvej desiatky Draftu NHL.

Súhrn MS v hokeji prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Realizačný tím od začiatku vedel, že Skalický odohrá len šesť zápasov. Tak sa s útočníkom dohodol už pred turnajom, no verejnosť sa to dozvedela až pred nedeľným zápasom so Švédmi. Za formuláciou „osobné dôvody“ by mala byť svadba.

Slovenský tím trápia pred utorkovým derby s Čechmi viaceré zranenia. Zápas proti Švédom nedohral Miloš Roman a v závere bolestivo narazil do mantinelu Róbert Lantoši. Nešpecifikované problémy mal v posledných dňoch aj Marek Hrivík, hoci v zápasoch nechýbal. Pre zranenia nehral brankár Branislav Konrád ani útočník Adrián Holešinský.

Rusi si nechali voľné miesta na súpiske a od zápasu proti Švédsku ich posilnia Vladimir Tarasenko a Dmitrij Orlov z NHL. Vo štvrťfinále už bude k dispozícii aj brankár Sergej Bobrovskij.

Prečo sa Ramsay a generálny manažér Šatan rozhodli už pred turnajom zaplniť všetkých 28 miest?

„Keď sme analyzovali zostavu, nemali sme

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie