Denník N

Matovič môže ísť na služobku aj so Sputnikom. Výhovorka, prečo si ho nedá pichnúť, nesedí

Igor Matovič štvrť roka obhajoval nákup Sputnika. Keď ním Slovensko začne očkovať, ruskú vakcínu si nevyberie. Foto N - Tomáš Benedikovič
Igor Matovič štvrť roka obhajoval nákup Sputnika. Keď ním Slovensko začne očkovať, ruskú vakcínu si nevyberie. Foto N – Tomáš Benedikovič

Líder OĽaNO tvrdí, že by sa rád dal očkovať Sputnikom, ale nespraví to, lebo musí pracovne cestovať po Európe. Sputnikom má Slovensko začať očkovať od budúceho utorka.

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) by mohol chodiť na služobné cesty do zahraničia, aj keby sa dal zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik. Vzťahuje sa naňho výnimka, ktorú vyhláškou zaviedol hlavný hygienik Ján Mikas.

Pre toho, kto si dá pichnúť Sputnik, sa ani nezatvoria hranice, ako naznačoval Matovič pri vysvetľovaní, prečo sa ním nezaočkuje. „Pre mňa vzhľadom na to, že každý druhý týždeň cestujem v rámci Európy niekam a nie všetky krajiny uznávajú neregistrovanú vakcínu Európskou liekovou agentúrou, bohužiaľ, sa budem musieť rozhodovať pre inú, hoci by som sa rád zaočkoval Sputnikom,“ vyhlásil v piatok Matovič.

Slovensko má od budúceho utorka 8. júna začať očkovať Sputnikom ľudí vo veku 18 až 60 rokov, pokiaľ ho budú chcieť. Stane sa tak štvrť roka po tom, ako Matovič vítal dodávku ruských ampuliek na košickom letisku, čo viedlo k vládnej kríze a prispelo k jeho odchodu z premiérskej funkcie.

Túžil po Sputniku

Hoci líder OĽaNO vystupoval ako bojovník za Sputnik, až minulý týždeň prvýkrát verejne priznal, že sa preň nerozhodne.

Matovič stále nie je zaočkovaný. Prečo?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie