Denník N

MS, 11. deň: 12 sekúnd, ktoré rozhodli o postupe Slovenska do štvrťfinále. Rusi pomohli aj Česku

Anton Burdasov v súboji o puk s Adamom Reidebornom. Foto - TASR/AP
Anton Burdasov v súboji o puk s Adamom Reidebornom. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

už nemusíte ďalej rátať. Postupovú matematiku pre Slovensko vypočítalo Rusko, ktoré po víťazstve nad Švédskom rozhodlo o všetkých štyroch postupujúcich z A-skupiny, vrátane Slovenska.

Bez ohľadu na výsledok dnešného zápasu s Českom majú Slováci po prehre Švédov po samostatných nájazdoch už isté miesto vo štvrťfinále, a to prvýkrát od roku 2013.

To majú aj Česi, Rusi a Švajčiari, a tak v posledných zápasoch A-skupiny sa bude dnes hrať už iba o konečné umiestnenie v tabuľke, ktoré však môže zohrať zásadnú úlohu vo štvrťfinále.

Slovensko má stále teoretickú šancu na celkové víťazstvo vo svojej skupine. Vzhľadom na dnešný program je však reálnejšie skôr tretie miesto, ku ktorému mu stačí bod z duelu proti Česku.

V prípade prehry v riadnom hracom čase skončia Slováci na štvrtom mieste. Vo štvrťfinále sa s najväčšou pravdepodobnosťou stretnú s Fínskom alebo USA, ktorých mužstvá sú už istými postupujúcimi z B-skupiny.

O posledných dvoch účastníkoch štvrťfinále sa rozhodne až dnes po tom, čo Kazachstan premrhal historickú príležitosť na svoj premiérový postup medzi najlepšiu osmičku MS.

Tam sa stále nemusí dostať ani Kanada, ktorá by tak prišla o svoje prvé štvrťfinále v dejinách.

Viackrát pritom mužstvá postúpili aj s 11 bodmi a v troch prípadoch stačilo na postup iba 10 bodov.

Na týchto MS by sme však podľa pozorovateľov už nemali byť ničím prekvapení.

Súhrn MS v hokeji prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Rusku stačilo dvanásť sekúnd na to, aby okrem seba poslalo do štvrťfinále ďalšie tri tímy, medzi nimi aj Slovensko.

V zápase proti Švédsku mali Rusi od začiatku prevahu. Dlhými prihrávkami cez stredné pásmo sa snažili rozkúskovať organizovanú obranu Švédov a vďaka svojej typickej rýchlej hre s pukom trávili množstvo času v súperovom obrannom pásme.

Nevedeli sa však presadiť cez vynikajúceho brankára Adama Riedeborna, ktorý mal na svojich prvých MS v kariére druhú najlepšiu štatistiku zo všetkých gólmanov.

Pred stretnutím bol pritom ako štartujúci švédsky brankár zapísaný 38-ročný veterán Viktor Fasth.

Komentátori kanadskej televízie TSN sa domnievali, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie