Denník N

Na konci očakávam víťazstvo spravodlivého Slovenska

Heger

Fakt, že politické krídla organizovaného zločinu teraz spustili v parlamente veľký krik, vnímam ako dôkaz, že proces očisty je úspešný.

Autor je predsedom vlády SR

Strany Smer a Hlas pokladám za politické krídla organizovaného zločinu. Lídri týchto strán v minulých rokoch rozvinuli a udržiavali pri živote systém nezaslúžených privilégií, korupcie a beztrestnosti pre „našich ľudí“.

Ak tu dnes máme kauzy Dobytkár, Očistec, Judáš, Mýtnik, Búrka, Víchrica…, tak preto, lebo vláda, ktorá vzišla z volieb v roku 2020, orgánom činným v trestnom konaní rozviazala ruky.

V praxi to znamená, že sme prestali brániť priechodu spravodlivosti, spoliehajúc sa na to, že v polícii, na prokuratúre i na súdoch pracuje dostatok kvalifikovaných ľudí so zmyslom pre spravodlivosť.

Áno, aby sa spravodlivosť dala do pohybu, bolo nutné uskutočniť personálne zmeny na čele policajného zboru a prokuratúry.

Policajným prezidentom sa stal na základe výberového konania Peter Kovařík. Keď ho v júni 2017 vtedajší premiér Fico uvádzal do funkcie riaditeľa odboru prevencie korupcie na úrade vlády, hovoril o ňom ako o človeku, ktorý bojoval s korupciou „v prvej línii“.

Tieto oslavné reči boli, pravdaže, len bubliny. Skutočný obsah svojej mysle a záujmov komunikuje Robert Fico až dnes, keď hovorí o zmanipulovanom vyšetrovaní a požaduje prepustenie všetkých, ktorí sú v závažných korupčných kauzách stíhaní väzobne.

Je to ťažký úlet, ale Robert Fico a v závese za ním aj Peter Pellegrini potrebujú týmto ľuďom vyslať odkaz, že za ich vyslobodenie bojujú i so svojimi stranami zo všetkých síl. Nie je ťažké domyslieť si dôvod, pre ktorý sa podozriví tešia toľkej priazni našej „sociálno-demokratickej“ opozície.

Trestné stíhanie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, bývalej sudkyne a štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej, ako aj ďalších vysokých predstaviteľov štátu v silových zložkách a justícii ukazuje na hĺbku deštrukcie právneho štátu.

Lenže toto je podľa všetkého len vrchol ľadovca. Špina bude zažratá hlbšie. Preto ma neprekvapuje, že Kaliňákove a Sakovej štruktúry v polícii bojujú o privilégiá a beztrestnosť, o ktoré prišli. Neprekvapuje ma, že zvyšujú tlak, pretože na sile naberá aj vyšetrovanie.

Fakt, že politické krídla organizovaného zločinu teraz spustili v parlamente veľký krik, vnímam ako dôkaz, že proces očisty je úspešný. Očakávam ďalšie hry a podvrhy na obalamutenie verejnej mienky. Ale vo výsledku víťazstvo právneho štátu. Víťazstvo spravodlivého Slovenska.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Eduard Heger

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie