Denník N

Advokát Antoš: Sem-tam skončí pred súdom aj nevinný človek (+ podcast a video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Nemyslím si, že súdy ublížili môjmu klientovi úmyselne, problém je odbornosť, hovorí obhajca advokáta Martina Ribára, ktorý je obžalovaný zo spolupráce s takáčovcami, z vydierania a krivej výpovede.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ústavný súd nedávno skonštatoval, že väzba Martina Ribára trvala neúmerne dlho, a prepustil ho na slobodu. O prípade, ktorý si po rozhodnutí Ústavného súdu začali všímať aj politici, hovorí advokát Pavol Antoš.

Ako ste sa dostali k prípadu advokáta Martina Ribára?

Martin Ribár je môj dlhoročný priateľ, poznám ho 33 rokov profesionálne, aj osobne. On žije v Bratislave, ja v Poprade. Krátko po tom, čo ho zadržali, ma kontaktoval a požiadal o právnu pomoc. Výzvu som neodmietol. V tom čase mu hrozilo doživotie, čo chápem ako trest smrti.

Nepatríte k známym trestným advokátom, ktorí by zastupovali veľké kauzy?

Nie som známy advokát. V Bratislave určite nie. V Poprade sa v kancelárii venujeme predovšetkým civilnému právu. Pokiaľ robíme trestné právo, tak v rámci okresu. Toto bol však prípad, na ktorý som chcel mať dosah, chcel som byť v ňom a nechcel som, aby sme nevyužili čo i len jednu šancu, ktorá by mu mohla pomôcť.

Video: Advokát Antoš: Sem-tam skončí pred súdom aj nevinný človek (Monika Tódová, Martina Koník)

Ústavný súd nedávno rozhodol o prepustení vášho klienta z väzby a povedal, že tam bol príliš dlho a v rozpore so zákonom. Čo vlastne Ústavný súd svojím rozhodnutím povedal?

Popísalo a porozprávalo sa o tom dosť, ale jedna oblasť možno zostala trochu v tieni, a je to to najdôležitejšie, kvôli čomu bol vydaný. V konaní pred Špecializovaným trestným súdom a následne pred Najvyšším súdom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Špecializovaný trestný súd

Ústavný súd

Slovensko

Teraz najčítanejšie