Denník N

MS, 12. deň: Tešíme sa na štvrťfinále, ale asi až príliš, hovorí Ramsay po vysokej prehre s Čechmi

Craig Ramsay. Foto - TASR/AP
Craig Ramsay. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti uzavreli svoje pôsobenie v A-skupine majstrovstiev sveta vysokou prehrou 3:7 s Českom, po ktorej obsadili 4. miesto. Vo štvrťfinále nastúpia vo štvrtok proti Spojeným štátom, Česi si zahrajú s Fínskom.

V stretnutí potešili aspoň obaja 17-roční mladíci Šimon Nemec a Juraj Slafkovský. Nemec bol aj podľa Craiga Ramsayho najlepším slovenským hráčom a Slafkovský si prvý raz na turnaji vyskúšal pozíciu centra.

Na poslednú chvíľu sa do štvrťfinále dostala aj Kanada, ktorej vo večernom zápase pomohli Nemci. Hoci turnaj priniesol viacero prekvapení, okrem Švédov napokon budú hrať vo štvrťfinále všetky krajiny, od ktorých sa to čakalo.

Smutným hrdinom turnaja sa stal bieloruský brankár Konstantin Šostak, ktorý musel proti Rusom striedať ešte skôr než proti Slovákom.

Súhrn MS v hokeji prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Už úvodné sekundy zápasu medzi Slovenskom a Českom naznačili, že slovenských hokejistov nečaká dobrý zápas.

Hneď pri prvom striedaní trochu zazmätkovali v obrane, nechali voľného Filipa Zadinu zakončovať a ten strelou na lapačku prekonal Júliusa Hudáčka.

Stretnutie bolo zo slovenskej strany plné individuálnych chýb, prehratých súbojov a nakoniec aj inkasovaných gólov.

Vysokú prehru 3:7 Česi zavŕšili gólom pri slovenskej hre bez brankára. Slováci sa o ňu v závere pokúsili za rozhodnutého stavu a Craig Ramsay na tlačovej konferencii po zápase vysvetlil aj tento krok.

„Dali nám ďalší gól, ale realita je taká, že nie je rozdiel medzi prehrou o tri či štyri góly. Najmä na turnaji, akým je tento, nemáte veľa príležitostí, ako si vyskúšať hru bez brankára, a myslím, že toto bola jedna z nich. Chceli sme to aspoň skúsiť, ale nepodarilo sa nám dostať hru od mantinelu a Česi nám vzali puk,“ vravel Ramsay.

Slovenský tréner priznal, že pred zápasom dlhšie váhal nad rozhodnutím o

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie