Denník N

Remišová ďalej vytláča vzbúrencov, protestuje proti tomu už väčšina klubu

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Rozpad strany Za ľudí je čoraz bližšie, sedem z desiatich poslancov kritizuje Veroniku Remišovú.

Situácia v strane Za ľudí sa v stredu vyhrotila ešte viac potom, ako predsedníčka Veronika Remišová oznámila, že stiahne nomináciu poslanca Tomáša Lehotského na podpredsedu parlamentu. Lehotský patrí k jej kritikom. Tí požadujú zvolanie snemu strany, na ktorom sa zvolí nové vedenie.

Remišová najprv začiatkom týždňa zmenila pomery v predsedníctve strany tým, že odvolala Romana Krpelana a Tomáša Lehotského z funkcií v straníckej kancelárii. V stredu pridala rozhodnutie, že Lehotský nebude zástupcom strany vo vedení parlamentu. To všetko v situácii, keď sa v utorok večer skončilo predsedníctvo strany po jej personálnych rozhodnutiach rozkolom a predčasným odchodom väčšiny členov vedenia strany zo stretnutia, na ktorom Remišová chcela Juraja Šeligu predstaviť ako kompromisného kandidáta na predsedu strany.

„Frakcia rovná sa odchod a nemá zmysel niekoho, kto odchádza, nominovať za podpredsedu Národnej rady,“ vysvetľovala dnes na vláde Remišová, prečo stiahla Lehotského kandidatúru. Oznámila to už aj koaličným partnerom. „Ja som túto kamikadze vojnu nezačala,“ vyhlásila s tým, že je stále otvorená diskusii vo vedení strany.

List určený Remišovej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Mária Kolíková

Veronika Remišová

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie