Menej mäsa v školských jedálňach, Francúzi chcú za lepšiu klímu bojovať vegetariánstvom
Každú sekundu sa vo svete spotrebuje 10-tisíc kilogramov mäsa. Francúzski poslanci rokujú o zákone na ochranu klímy, ktorého súčasťou je aj vegetariánska strava v kantínach.
Francúzi dali svetovej kuchyni foie gras aj coq au vin, blanquette de veau či boeuf bourguignon.
Všetko sú to mäsité jedlá, ktoré nemajú v obľube iba vo Francúzsku. Krajina, ktorá má dlhú tradíciu v kuchárskom majstrovstve, sa chce odkloniť od svojich tradícii a byť viac vegetariánska.
Francúzska ministerka pre životné prostredie Barbara Pompiliová už oznámila, že pôjde o historickú zmenu, ktorá sa odrazí hlavne v stravovaní v školských jedálňach.
Minimálne jedenkrát za týždeň budú ponúkať