Denník N

MS, štvrťfinále: Američan si vyberie malého Slováka, aby dokázal, aký je tvrďas, hneval sa Ramsay

Miloš Kelemen dával Američanovi Bryanovi Boylovi najavo, že sa mu nepáčil jeho zákrok na Miloša Romana. Foto TASR - Jaroslav Novák
Miloš Kelemen dával Američanovi Bryanovi Boylovi najavo, že sa mu nepáčil jeho zákrok na Miloša Romana. Foto TASR – Jaroslav Novák

Súhrn bol aktualizovaný.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti majú za sebou prvé štvrťfinále majstrovstiev sveta po ôsmich rokoch. Zápas im nevyšiel, s Američanmi prehrali 1:6 a azda jediným pozitívom vo štvrťfinále bolo, že mladí hráči nazbierali skúsenosti.

Craig Ramsay mladíkom opäť dôveroval. Do prvých dvoch formácií zaradil Šimona Nemca, Juraja Slafkovského (obaja majú 17) aj Samuela Kňažka (18). V bránke uprednostnil 24-ročného Húsku pred skúsenejším 32-ročným Júliusom Hudáčkom.

Mladým hráčom sa proti USA nedarilo, ale to isté môžeme povedať aj o ich skúsenejších spoluhráčoch. Američania boli v zápase jasne lepší, napriek tomu Ramsay na tlačovke po zápase netypicky kritizoval rozhodcov.

Miroslav Šatan po zápase pripomenul, že v NHL hrá zo Slovákov len Marián Studenič, ktorý tam odohral pár zápasov, zatiaľ čo Američania mali viacero hráčov z najlepšej ligy sveta.

Vo štvrťfinále nakoniec vypadli všetky tímy zo slovenskej skupiny. V troch tesných zápasoch Švajčiari prehrali s Nemcami, Rusi s Kanaďanmi a Česi s Fínmi.

Súhrn MS v hokeji prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Naši experti po zápase hovorili, že na rozhodcov sa vyhovárať netreba. Aj Ján Lašák v štúdiu RTVS povedal: „Bol by som nerád, aby sme sa dostali do našej nátury a hľadali chybu v rozhodcoch. Chýba nám sebavedomie.“

Ramsay bol tentoraz k rozhodcom kritický. „Na začiatku zápasu nám zahákujú hráča, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie