Denník N

Týždeň v NHL: Tatar z tribúny sledoval, ako Montreal šokoval Kanadu a začal veriť v Stanleyho pohár

Hokejisti Montrealu po postupe cez Winnipeg. Foto - TASR/AP
Hokejisti Montrealu po postupe cez Winnipeg. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

sme späť s pravidelným sumárom NHL po dvojtýždňovej prestávke, počas ktorej sme spoznali všetkých štyroch postupujúcich do semifinále Stanleyho pohára.

Najväčším prekvapením je postup Montrealu, ktorý sa do play-off dostal ako najväčší outsider, no potom otočil sériu s Torontom a teraz jednoznačne vyradil Winnipeg.

Tampa Bay opäť hrá ako veľký adept na titul a veľkú zásluhu na tom má Andrej Vasilevskij – najlepší hokejový brankár súčasnosti.

Séria medzi Bostonom a New Yorkom Islanders okrem iného ukázala, že sťažnosti na rozhodcov nie sú len výsadou zápasov Slovenska na majstrovstvách sveta.

Dočítate sa:

  • ako Tomáš Tatar v Montreale stratil dôveru trénera;
  • prečo o sile Montrealu ľudia stále pochybujú;
  • ako Andrej Vasilevskij „chytá svoju vlastnú ligu“;
  • že Tampa Bay ťaží aj z toho, ako obišla platový strop;
  • ako NHL nemala pochopenie pre reči o rozhodcoch;
  • v čom New York Islanders prevýšil Boston.

1. Montreal v semifinále, Tatar na tribúne

Magazín The Athletic odhadol šance na postup Toronta cez Montreal v 1. kole play-off na 82,7 percenta. Keď Maple Leafs v sérii viedli 3:1 na zápasy, vyzeralo to na očakávaný scenár a jasný koniec outsiderov.

Canadiens však len ako 30. tím v histórii NHL otočili takýto stav série a postúpili ďalej. V 2. kole teraz vyradili aj Winnipeg výsledkom 4:0 na zápasy a stali sa prvým postupujúcim do semifinále Stanleyho pohára.

Pre Montreal je to prvá účasť medzi štyrmi najlepšími od roku 2014. Do play-off sa pritom dostal s najnižším počtom bodov spomedzi všetkých postupujúcich – 59 – a základnú časť ukončil sériou piatich prehier.

Slovenský útočník Tomáš Tatar v uplynulých dňoch sledoval nečakanú cestu svojho tímu do semifinále len z tribúny. Tatar naposledy nastúpil v 5. zápase proti Torontu a odvtedy ho tréner Dominique Ducharme zakaždým vynechal zo zostavy.

Pozícia náhradníka preňho v tejto sezóne nie je úplnou novinkou.

Buchol do dverí. Dôvody Tatarovho pobytu na tribúne rozoberali na stránkach The Athletic Arpon Basu a Marc Antoine Godin. Slováka zaradili k hráčom, „ktorí síce pomôžu svojmu tímu dostať sa do play-off, no

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie