Denník N

EURO, 1. deň: Pôsobiví Taliani nedali Turecku šancu. V Ríme sa však ozýval aj piskot

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

16. ME vo futbale odštartovali na Olympijskom štadióne v Ríme tenor operného speváka Andreu Bocelliho a lopta, ktorú do stredu ihriska doviezlo malé auto ovládané na diaľku.

Pri príchode na trávnik sa takmer zaseklo, čo s úsmevom sledovalo o niečo menej ako 13-tisíc prítomných divákov. Tí vytvorili atmosféru, akú väčšina fanúšikov nezažila počas celej uplynulej sezóny. Pandémiu a prázdne tribúny konečne nahradilo zborové skandovanie, vejúce zástavy aj pestré kostýmy tvorivých priaznivcov.

Okrem divákov bol však pôsobivý aj výkon domácich Talianov, ktorí po totálnej dominancii zdolali bezmocné Turecko v pomere 3:0 a pokorili hneď niekoľko rekordov.

Po roku 1960, keď sa konal premiérový európsky šampionát, to bol totiž prvý otvárací zápas ME, v ktorom padli aspoň tri góly. Toľko Taliani v dejinách ME v jednom zápase nikdy predtým nestrelili.

„Bol to dokonalý výkon. Boli sme trpezliví a dobre sme narábali s loptou. Potom som zbadal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie