Denník N

Nadal sa bál výmen na antuke, to som ešte nevidel. Hrbatý a Kukal vysvetľujú, ako Djoković vyhral

Novak Djoković (vľavo) vedie vo vzájomnej bilancii 30:28. FOTO TASR/AP
Novak Djoković (vľavo) vedie vo vzájomnej bilancii 30:28. FOTO TASR/AP

„Zápasy v televízii ma často nebavia, ale tento som si užil od prvej do poslednej lopty,“ hovorí Dominik Hrbatý o piatkovom semifinále Nadal – Djokovič. „Bolo to zaujímavé divadlo z mentálnej stránky, ktoré sa v histórii Roland Garros možno nikdy nezopakuje.“

Rafaelovi Nadalovi sa v ňom stalo len tretí raz zo 108 zápasov, že na parížskej antuke nevyhral. V roku 2009 prehral s Robinom Söderlingom, v rokoch 2015 a teraz s Novakom Djokovićom. Zverenec Slováka Mariána Vajdu ho vo výbornom zápase zdolal 3:6, 6:3, 7:6 (4) a 6:2.

„Bol to zápas ako z inej planéty. Akoby ste sa pozerali na počítačovú hru,“ hovoril pre Eurosport Mischa Zverev. „Nikdy som nevidel lepší zápas na antuke,“ povedal pre Eurosport Mats Wilander. „Nedá sa hrať lepší antukový tenis ako tento. Je to dokonalé,“ napísal na Twitter Andy Murray.

Pre Denník N mimoriadne semifinále zhodnotili Dominik Hrbatý a Jan Kukal. Hrbatý počas kariéry porazil Nadala aj Djokovića. 78-ročný Kukal má celoživotný prehľad o tenise na najvyššej úrovni. Vie, aké je to zobrať set Björnovi Borgovi aj trénovať dvoch hráčov, ktorí sa neskôr stali svetovými jednotkami – Ivana Lendla a Thomasa Mustera.

Hrbatý: Tak rýchlo ešte Djoković nehral

„Po Djokovićovom katastrofálnom úvode som si myslel, že to bude výprask. Novak nevedel trafiť dve lopty. V tenise to však niekedy býva tak, že keď hráte katastrofálne, tak

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Roland Garros

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie