Denník N

Z kolúznej väzby po zmene zákona nevyjde predčasne nikto – aký návrh má prejsť parlamentom

Skončili v putách: Norbert Bödör, Monika Jankovská, Marian Kočner, Dobroslav Trnka, Kajetán Kičura a Robert Krajmer. Foto N – Tomáš Benedikovič, TASR
Skončili v putách: Norbert Bödör, Monika Jankovská, Marian Kočner, Dobroslav Trnka, Kajetán Kičura a Robert Krajmer. Foto N – Tomáš Benedikovič, TASR

Novela ministerky Márie Kolíkovej je už v parlamente, rokovať sa o nej začne na najbližšej schôdzi po odvolávaní ministra Romana Mikulca. Sme rodina svoj poslanecký návrh zatiaľ z parlamentu nestiahla.

Kým návrh Sme rodina skracoval maximálnu dĺžku vyšetrovacej väzby v mnohých prípadoch, riešenie z ministerstva spravodlivosti sa nebude týkať žiadnej známej korupčnej kauzy.

Novela od ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej je navyše kompromisom, ktorý ani v strane Borisa Kollára nevnímajú ako problém, preto má veľkú šancu, že prejde tak, ako ho navrhla. Návrh ministerky je už v parlamente a rokovať o ňom začnú tento týždeň.

Návrh v tomto znení podporuje OĽaNO aj SaS, ktoré vyhlásili, že podporia takú novelu, na ktorej sa dohodne Kolíková a Sme rodina. „Predložený návrh ministerky Kolíkovej je kompromisom z rokovaní aj z koaličnej rady,“ hovorí predseda klubu Sme rodina Peter Pčolinský.

Každá strana podľa neho musela pri niečom ustúpiť. „Zatiaľ to vyzerá na finálnu podobu, uvidíme,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Daniel Lipšic

Kajetán Kičura

Mária Kolíková

Monika Jankovská

Vladimír Pčolinský

Slovensko

Teraz najčítanejšie