Denník N

Slováci ukázali, ako „vyriešiť“ Lewandowského. Sapara, Jendrišek a Radolský hodnotia zápas proti Poľsku

Zľava: Marek Sapara, Erik Jendrišek a Dušan Radolský. Foto N - Vladimír Šimíček, TASR
Zľava: Marek Sapara, Erik Jendrišek a Dušan Radolský. Foto N – Vladimír Šimíček, TASR

Text pripravili Tomáš Čorej, Štefan BuganEdward Szekeres

Slovenskí futbalisti vstúpili do majstrovstiev Európy výhrou 2:1 nad Poľskom. Denník N po nej položil päť otázok trom odborníkom, ktorí sa nezhodli na mene muža zápasu.

Odpovedali Marek Sapara, Erik Jendrišek a Dušan Radolský.

Pýtali sme sa:

  1. Rozhodca Ovidiu Hațegan v druhom polčase vylúčil Grzegorza Krychowiaka, keď mu za šliapnutie na nohu Jakuba Hromadu udelil druhú žltú kartu. Bolo to podľa vás správne rozhodnutie?
  2. Ako hodnotíte výkon Mareka Hamšíka, ktorý mal v predchádzajúcich mesiacoch problémy s lýtkom? Mal ho na konci Tarkovič vystriedať?
  3. Ako sa podarilo slovenským obrancom eliminovať Roberta Lewandowského?
  4. Koledovali si Slováci na konci zápasu o stratu bodov?
  5. Kto bol podľa vás najlepším hráčom slovenského tímu?

1. Rozhodca Ovidiu Hațegan v druhom polčase vylúčil Grzegorza Krychowiaka, keď mu za šliapnutie na nohu Jakuba Hromadu udelil druhú žltú kartu. Bolo to podľa vás správne rozhodnutie?

Marek Sapara,

bývalý reprezentačný záložník, za národný tím odohral 38 zápasov

Je veľa podobných zákrokov, keď žltá karta nie je udelená, no teraz sa rozhodca rozhodol trestať. Ako hráč to musíte rešpektovať, i keď naozaj sme už videli veľa podobných prípadov, keď rozhodca po podobnom faule hráča iba upozornil bez napomínania žltou kartou. Krychowiak však mal viacero takých situácií a stretov, keď si už asi rozhodca povedal dosť a vytiahol druhú žltú kartu.

Erik Jendrišek,

bývalý reprezentačný útočník, za národný tím odohral 37 zápasov

Je potrebné povedať, že žltú kartu mal dostať už v úvode zápasu po neprimeranej agresivite na Hromadu. Rozhodca mu to prepáčil, ale nebyť toho, že to bolo v prvej minúte, určite by dostal kartu. Postupne sa mu to nazbieralo, zákroky pribúdali a rozhodca už nemal na výber.


Dušan Radolský,

bývalý tréner reprezentácie do 21 rokov, zástupca trénerov vo výkonnom výbore SFZ, v Poľsku pôsobil v Dyskoboli Grodzisk či v Ruchu Chorzów

Bola to jednoznačná druhá žltá karta, a teda červená. Tam niet o čom diskutovať. Poliaci si teraz musia vyriešiť, ako je možné, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie