Denník N

EURO, 4. deň: To je váš názor, odpovedal Tarkovič na otázku, či Slovákom pomohlo vylúčenie Krychowiaka

Foto - TASR/Martin Baumann
Foto – TASR/Martin Baumann

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

slovenským aj českým futbalistom vyšiel vstup do futbalového Eura – najprv Česi zdolali v Glasgowe domácich Škótov 2:0, potom Slováci v Petrohrade porazili Poliakov 2:1.

Slováci hrali výborne hlavne v prvom polčase, keď pripomenuli svoje najlepšie výkony pod trénerom Jánom Kozákom.

V druhom polčase rýchlo inkasovali, no opäť sa dostali do hry po červenej karte Krychowiaka.

Dokonca sa aj dostali na čelo E-skupiny, keďže Španieli remizovali so Švédmi 0:0.

Súhrn futbalového Eura prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Poliaci nastúpili do zápasu presne tak, ako to Slovákom vyhovuje. Chceli hrať dominantne na lopte, no bolo to len platonické – v skutočnosti boli statickí, málo agresívni a bez jasného plánu.

Prvý polčas jasne ovládli Slováci – hrali rýchlo, presne a s nápadom. Marek Hamšík sa výborne dopĺňal s Ondrejom Dudom hrajúcim na poste falošnej deviatky a dobrý zápas hral aj Róbert Mak.

Po polčase Poliaci zmenili to, čo robili zle – hrali aktívnejšie, menili si pozície a boli agresívnejší. A skórovali už pár desiatok sekúnd po začiatku druhého polčasu.

Slováci sa spod tlaku dostali po druhej žltej karte Grzegorza Krychowiaka, ktorý zbytočne fauloval Jakuba Hromadu. Potom už mali Slováci viac priestoru a Škriniar aj skóroval. A aj keď sa v závere tím Štefana Tarkoviča stiahol, poľskému tlaku odolal.

Keď sa novinár z portálu Šport.sk spýtal Tarkoviča na onlinovej tlačovej konferencii, či to pomohlo zvrátiť zápas v slovenský prospech, lebo pred vylúčením boli Poliaci dominantnejší v držaní lopty, Tarkovič sucho odpovedal: „To je váš názor, ja ho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie