Denník N

Vynechajme konšpirácie a poďme hovoriť o deťoch

Katarína Hatráková. Foto N - Tomáš Benedikovič
Katarína Hatráková. Foto N – Tomáš Benedikovič

Rozumiem, že pre niekoho je hrozná vec, ak sa postavím proti nenávistným obsahom. Pre mňa je to, naopak, jediná mysliteľná cesta.

Autorka sa dlhodobo venuje sociálnoprávnej ochrane detí

Poslankyňa Katarína Hatráková v rozhovore pre Denník N priviedla na svet určité tvrdenia o mojej osobe, o petícii odborníčok s názvom Tadiaľto vedie červená čiara a o ďalších témach, kde sa nám dodnes stretávajú záujmy, nie však názory.

Nuž, nevyužila príležitosť vysvetliť svoje postoje, jasne a konzistentne ich odprezentovať a namiesto toho sa pokúsila naložiť hnedý náter na mňa, čo je u verejných činiteľov na Slovensku v podstate už štandard.

Prirodzene, keby som mala dnes v parlamente akúkoľvek kamarátsku osobu, etika by mi nedovoľovala vôbec sa k nej vyjadrovať v novinách, lebo by šlo o konflikt záujmov. A keby som akémukoľvek politikovi pripísala také lži, aké zazneli z jej úst smerom ku mne, znamenalo by to spláchnuť profesionálnu česť a povesť plus riskovať žalobu.

Oznámenie, že jej „sprosto ľudsky“ závidím rolu členky zákonodarného zboru, si azda ani nezaslúži odpoveď. (Možno radšej odkaz na psychológa Adlera a jeho teóriu, prečo niektoré zlé vlastnosti vidíme na druhých lepšie a iné nevidíme vôbec.)

Nie sme v žiadnom, nieto veľmi dobrom kontakte. Moje pokusy vyvolať verejnú debatu na verejné témy na verejnom priestore sociálnej siete nedopadli úspešne.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie