Denník N

Chcel sa pomstiť bývalej, tak zavraždil ich dcéry. Španielskom otriasli prípady zástupného násilia na deťoch

Španieli zdieľajú na sociálnych sieťach ilustráciu, ktorá má byť spomienkou na šesťročnú Oliviu a ročnú Annu, ktoré zavraždil ich otec. Zdroj - Twitter
Španieli zdieľajú na sociálnych sieťach ilustráciu, ktorá má byť spomienkou na šesťročnú Oliviu a ročnú Annu, ktoré zavraždil ich otec. Zdroj – Twitter

Boli spolu od strednej školy. Beatriz Zimmermannová však nebola šťastná a po niekoľkých spoločných rokoch a narodení dvoch dcér od Tomása Gimena odišla. Vrátila sa do svojej rodnej obce, našla si nového partnera a suseda o nej povedala, že „vyzerala šťastne“.

A to jej Tomás Gimeno nevedel odpustiť.

Koncom apríla ročnú Annu a šesťročnú Oliviu vyzdvihol ako vždy, keď mali tráviť čas s ním. Neskoro večer však zavolal Zimmermannovej, že s deťmi odchádza a že už ich nikdy neuvidí.

Po mesiaci a pol hľadania našli telo šesťročnej Olivie na dne mora. Na mieste, „kde si myslel, že ich nikdy nikto nenájde“, napísala v správe sudkyňa, ktorá prípad dozoruje.

V Španielsku sa tomu hovorí violencia vicaria, teda zástupné násilie, keď niekto ublíži dieťaťu alebo ho dokonca zavraždí s cieľom spôsobiť bolesť matke. A podľa psychologičky Sonie Vaccarovej, ktorá s termínom prvýkrát prišla, sa to deje častejšie, ako si myslíme.

Kde to najviac bolí

Vražda detí je len špička ľadovca. Zástupné násilie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie