Denník N

Začali spolu športovať, aby boli zdravší. Ochorelo z toho ich manželstvo

Ilustračná fotografia. Foto – AP
Ilustračná fotografia. Foto – AP

Zo spoločného športovania sa budete viac tešiť, ak bude empatia silnejšia ako súťaživosť.

Krátko po štyridsiatke si Marta začala na sebe všímať, že už nie je v takej forme ako kedysi. To, že pribrala pár kíl, ju až tak netrápilo, vždy bola štíhlejšia ako väčšina jej rovesníčok. Horšie to však bolo s jej ohybnosťou, často ju trápili bolesti chrbta, kolien, občas jej búšilo srdce a obvodná lekárka ju upozornila, že hodnoty jej cholesterolu sa začínajú blížiť k problematickým výškam.

„Budíčkom pre mňa bolo, keď moja 47-ročná sesternica, ktorá sa vždy všetkým javila zdravá ako repa, dostala infarkt. Srdciarka je aj moja mama, aj jej mama, mamina sestra, tak ma to dosť vydesilo. Lekárka mi odporučila zdravší životný štýl, vrátane rekreačného športovania,“ rozpráva.

Marta priznáva, že do tridsiatky zvykla športovať – behať, plávať, v zime lyžovať, no neskôr spohodlnela. Prikladá to tomu, že sa jej narodili deti, pribudli jej povinnosti a ubudlo času.

„Ale nemôžem sa vyhovárať len na to. Zlenivela som, niekedy som chodievala denne pešo aj pár kilometrov, odkedy som mala vlastné auto, tak ešte aj kúpiť mlieko do večierky dve ulice od nás som sa odviezla. Mala som síce zaplatené hodiny pilatesu, ale radšej som išla s kamarátkami do kina alebo na drink.“

Budeme spolu športovať

Podobne na to bol aj jej manžel Igor,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cesta k zdraviu

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie