Denník N

Český týždeň: O byt vás skôr pripravia úžerníci s kontaktmi na ANO ako vymyslení migranti

Predseda snemovne Radek Vondráček. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta
Predseda snemovne Radek Vondráček. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta

Dobrý deň,

české domácnosti neohrozujú migranti, ako to tvrdí premiér Babiš, ale úžerníci s kontaktmi na jeho hnutie ANO. Pandémia v Česku slabne, aj keď nikto netuší prečo. Spoločnosť rieši dilemu, či patrí zlodej piatich žemlí do väzenia.

Prinášame pravidelný piatkový český newsfilter – zhrnutie toho najdôležitejšieho, čo sa v Česku za uplynulý týždeň stalo. Udalosti vybral a zhrnul reportér českého Deníka N Kirill Ščeblykin.

1. Nebezpečné pôžičky

Novinoví komentátori sa už pomaly zmierujú s tým, že volebná kampaň sa vďaka premiérovi Andrejovi Babišovi bude odohrávať v duchu strašenia migrantmi a zdieľanou ekonomikou, ktorú na Česko zošlú zelení fanatici z radov Pirátov.

Ako však ukazuje reportáž Hospodářskych novín, možno by sa ľudia v Česku nemali báť, že ich o byt pripraví núteným zdieľaním nejaký migrant, ale obyčajný úžerník. A niekedy dokonca úžerník, ktorému robí advokáta predseda poslaneckej snemovne za ANO, a s ktorým spolupracuje miestna bunka Babišovho hnutia.

Úžerníci Kolman a Ciesle podľa Hospodářskych novín zneužívali zraniteľnosť svojich obetí, ktoré hľadali možnosť, ako si požičať peniaze. Spočiatku šlo všetko hladko – po reakcii na ich inzerát im okamžite priviezli sumu v hotovosti.

Ale potom sa dotyčnému ozvali, že „treba niečo doriešiť“, a pod nátlakom donútili svoje obete

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Babiš

Český týždeň

Český newsfilter každý týždeň ponúka prehľad najdôležitejších správ. Zhŕňa Kirill Ščeblykin.

Svet

Teraz najčítanejšie