Denník N

EURO, 7. deň: Vďaka za záchranu kamaráta, odkázal Lukaku Dánom. Teraz im chce pomôcť

Simon Kjaer a Romelu Lukaku. Foto - TASR/AP
Simon Kjaer a Romelu Lukaku. Foto – TASR/AP

Na tohtoročnom Eure sa nedarí strelcom penált.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

futbalový svet bol zvedavý na to, ako dánski futbalisti zvládnu svoj druhý zápas po tom, čo proti Fínom na ihrisku takmer prišiel o život ich spoluhráč Christian Eriksen.

Dáni podali proti favorizovanému Belgicku výborný výkon, no napokon zažili krutú prehru 1:2. Aj po dvoch zápasoch bez bodu stále môžu realisticky pomýšľať na priamy postup do osemfinále.

Musia však dúfať, že im k tomu pomôžu práve Belgičania. Slováci zase musia dúfať, že sa medzi nimi nerozšíril koronavírus.

Súhrn futbalového Eura prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Kodanská nemocnica Rigshospitalet, v ktorej sa po zástave srdca zotavuje Christian Eriksen, leží iba približne kilometer od štadióna Parken. Ako napísala agentúra AP, vzdialenosť je dostatočne malá na to, aby Eriksen vo svojej izbe počul, čo sa na štadióne deje.

Možno tak zachytil, ako ho dánski a belgickí fanúšikovia pred zápasom svojich tímov zdravili spoločným spevom známej piesne You’ll Never Walk Alone.

Eriksen musel byť hrdý, keď sledoval

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie