Denník N

EURO, 10. deň: Nebolo by lepšie prehrať? zamýšľali sa médiá. Taliani však nešpekulovali

Matteo Pessina oslavuje svoj gól proti Walesu. Foto - TASR/AP
Matteo Pessina oslavuje svoj gól proti Walesu. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

Taliansko je prvým tímom v dejinách ME vo futbale, ktoré vyhralo všetky tri skupinové zápasy bez inkasovaného gólu.

Mužstvo Roberta Manciniho si postup zo skupiny zabezpečilo už po prvých dvoch stretnutiach. Triumf 1:0 nad Walesom však pre Talianov znamená, že v osemfinále sa v londýnskom Wembley s určitosťou stretnú buď s Rakúskom, alebo s Ukrajinou.

Vo štvrťfinále by na nich s veľkou pravdepodobnosťou čakalo Belgicko. Talianske médiá sa preto pred zápasom zamýšľali, či by nebolo lepšie proti Walesu prehrať.

Mancini však zostavu plnú náhradníkov na ihrisko poslal s jediným cieľom: zvíťaziť.

Popri Taliansku medzi najlepších 16 mužstiev predčasne postúpilo aj Belgicko a Holandsko. Teraz sa k nim napriek prehre a zúfalému výkonu pridal Wales. Na základe svojho posledného zápasu v A-skupine by si však postup oveľa viac zaslúžilo Švajčiarsko, ktoré v dynamickom zápase plnom krásnych gólov, brankárskych zákrokov a striel spoza šestnástky zdolalo Turecko 3:1.

Švajčiari majú rovnaký počet bodov ako Wales (4), no pre horšie skóre skončili v skupine tretí. Stále však majú šancu na postup v rámci tabuľky tretích tímov.

Turci sa ukážkovým gólom – svojím prvým aj posledným na šampionáte – vyhli totálnej blamáži, aj keď turnaj opúšťajú bez bodu. Pred ME ich pritom mnohí považovali za tím, ktorý môže najviac prekvapiť. Zahrali však rovnako zle ako pri svojom debute na európskom šampionáte v roku 1996.

Súhrn futbalového Eura prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Taliansky kouč Mancini pred zápasom proti Walesu súpera prirovnal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie