Denník N

Situácia na Slovensku sa zlepšuje, nebudú červené ani ružové okresy, ale potvrdili delta variant

Epidémia na Slovensku ustupuje aj ďalší týždeň. Dva posledné okresy, ktoré mali horšiu situáciu, už prešli do lepších farieb.

Napriek obavám z variantu delta koronavírusu a diskusii o opatreniach pred treťou vlnou sa epidemická situácia na Slovensku naďalej zlepšuje. Posledné dva okresy, kde boli zatvorené interiéry reštaurácií a museli sa tam nosiť v interiéri respirátory, prejdú 28. júna do lepšej fázy v rámci covid automatu. Na Slovensku tak už nebude ani jeden okres v červenej či ružovej farbe.

Zároveň však v stredu Úrad verejného zdravotníctva potvrdil, že na Slovensku je delta variant. Potvrdili ho u človeka, ktorý pricestoval z Ruska.

„Osoba bola bez úzkych kontaktov a nie je hospitalizovaná. Aktuálne sa nachádza v domácej karanténe a zodpovedne dodržiava všetky nariadené protiepidemické opatrenia,“ povedal hlavný hygienik Ján Mikas.

Na delta variant sme podľa premiéra Eduarda Hegera pripravení. „Myslím si, že sme nachystaní, len je otázka, v akom rozsahu zavedieme opatrenia tak, aby boli primerané.“

Podľa Hegera je možné zaviesť e-karanténu len vtedy, keď je vyhlásený núdzový stav. „V týchto

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie