Denník N

EURO, 13. deň: Ešte aj Gréci strieľali viac. Tarkovič si za taktikou stojí, chce sa poučiť a analyzovať

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

keď si futbaloví fanúšikovia na celom svete majú predstaviť absolútnu defenzívu, mnohým ako prvé napadne Grécko a ich titul majstrov Európy z roku 2004.

Gréci v troch zápasoch od štvrťfinále do finále vyhrali 1:0. Dohromady v nich vystrelili na bránku 11-krát. Keď týchto Grékov porovnávame s terajšou slovenskou reprezentáciou, Gréci budú vyznievať pomaly ako Holanďania v časoch totálneho futbalu.

Slováci trafili bránu na tomto Eure v troch zápasoch len dva razy, v oboch prípadoch dali gól. Od gólu Milana Škriniara na 2:1 proti Poliakom nevystrelili 201 minút plus nadstavený čas.

„Mama moja, Slováci sú naozaj, naozaj zlí,“ napísal na Twitter špičkový novinár a odborník na španielsky futbal Sid Lowe. Bolo to po prvom polčase, keď sme prehrávali so Španielmi ešte len 0:2.

Slováci prehrali napokon 0:5 a na celom Eure nebol zápas, v ktorom by bol medzi dvomi tímami taký veľký výkonnostný rozdiel. V celej histórii majstrovstiev Európy sa len piaty raz stalo, že niektorý tím prehral o päť gólov.

Slováci nepostúpili do osemfinále a na Eure skončia na 18. mieste z 24 tímov. Keďže nás pred turnajom experti radili na 21. miesto, šikovný marketér by 18. miesto predal pomaly ako úspech.

Lenže na slovenský „betón“ sa nedalo pozerať, a keby sa na turnaji hodnotil

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie