Denník N

Český týždeň: Prezident Zeman nemá telefón, nedovolajú sa mu už ani Babiš a ministri

Miloš Zeman. Foto – TASR/AP
Miloš Zeman. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

prezident Zeman už nemá telefón a o tom, s kým sa chce rozprávať, rozhoduje jeho kancelár bez previerky. Muž zomrel po zásahu polície, na slová o českom Georgovi Floydovi je však ešte priskoro. Na Václavskom námestí stál rad na oblečenie.

Prinášame pravidelný piatkový český newsfilter – zhrnutie toho najdôležitejšieho, čo sa v Česku za uplynulý týždeň stalo. Udalosti vybral a zhrnul reportér českého Deníka N Kirill Ščeblykin.

1. Zemanovi sa nedá dovolať

Prezident republiky je zaneprázdnený človek. Prirodzene sa mu teda nemôže dovolať len tak nejaký človek – ľudia, ktorí sa chcú s hlavou štátu spojiť, prechádzajú sitom prezidentskej kancelárie.

Problém ale nastáva, keď sa prezidentovi nemôže priamo dovolať ani premiér, predseda Senátu alebo minister – český prezident totiž nemá mobilný telefón, a to vôbec žiadny.

Ešte pred rokmi bol Zeman vlastníkom mobilného telefónu Aligator, s tým je však

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ patak1@... je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Český týždeň

Český newsfilter každý týždeň ponúka prehľad najdôležitejších správ. Zhŕňa Kirill Ščeblykin.

Miloš Zeman

Svet

Teraz najčítanejšie