Denník N

Kocian hodnotí Euro: Načo tam Lobotka vlastne bol? Najväčším sklamaním bol Boženík, lebo nenastúpil

Foto - Jana Červená
Foto – Jana Červená

Keď sme sa bývalého reprezentačného trénera Jána Kociana opýtali, čím by slovenský tím mohol zaujať niektorého z jeho zahraničných kolegov, na chvíľu zaváhal. „Našou ofenzívou by sme ho asi veľmi neoslnili,“ povedal.

S Kocianom sme analyzovali Euro, ktoré sa pre slovenských futbalistov skončilo stredajšou prehrou proti Španielom (0:5).

Na otázku, kto ho spomedzi zverencov Štefana Tarkoviča najviac sklamal, odpovedal ironicky: „Boženík, lebo vôbec nenastúpil.“

Dočítate sa aj:

  • či by mal skončiť Štefan Tarkovič a či by do reprezentácie nemal prísť „futbalový Craig Ramsay“;
  • čo Kocianovi chýbalo v hre Slovenska;
  • prečo nevieme hrať ako Maďari;
  • čo by sme mali urobiť, aby sme zvýšili úroveň slovenskej ligy a
  • kto je najväčším favoritom na výhru Eura.

Prezident futbalového zväzu Ján Kováčik povedal, že zápas proti Španielsku ukázal, kde sa nachádzame. Kde sa teda nachádzame?

Treba povedať, že táto prehra bola asi až príliš krutá. Už pred začiatkom turnaja sme vedeli, že nesmierne dôležitý bude zápas proti Poľsku, ktorý sme zvládli. Nezvládli sme však súboj proti Švédsku a proti Španielsku nám vybuchla obrana, ktorá nás zdobila predtým. Je pravdou, že so slovenským futbalom to momentálne nevyzerá najlepšie, a to nielen z pohľadu posledného výsledku.

Už dlhšie môžeme povedať, že neoplývame dobrými výsledkami; napokon, aj na Euro sme sa kvalifikovali barážovými zápasmi s potrebnou dávkou šťastia. Nepovedal by som, že po prehre so Španielskom rovno patríme na dno, ale ukazuje sa, že na sebe musíme pracovať, aby sme v najbližšom období nespadli do ešte horšieho výkonnostného koša.

Dosiahli sme na Eure svoj výkonnostný strop?

Povedal by som, že strop bol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie