Denník N

Exminister Krajčí: Nechcel som trucovať a búchať po stole, keď mal premiér iný názor (+ podcast a video)

Marek Krajčí. Foto N - Tomáš Benedikovič
Marek Krajčí. Foto N – Tomáš Benedikovič

Antigénové testy zachytili 50 percent asymptomatických ľudí, pri zvládaní pandémie mali obrovský zmysel, vraví bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Marek Krajčí (47) je politik, poslanec klubu OĽaNO a bývalý minister zdravotníctva. V rozhovore hovorí:

  • ako Slovensko zvládlo druhú vlnu pandémie a kde sa stali chyby;
  • prečo je presvedčený o prínose antigénového testovania;
  • ako hodnotí záujem o očkovanie Sputnikom;
  • aj či by sa ešte niekedy na ministerstvo chcel vrátiť.

Posledné tri mesiace vás v médiách veľmi vidno nebolo. Aké to bolo obdobie?

Mal som veľa povinností s ukončením pozície, ktorú som zastával, ale ako to zároveň po takom veľkom strese býva – keď rok spávate minimálne a celého seba investujete do svojej práce, – nastúpili aj zdravotné problémy. Bol som chorý a musel som sa dať zdravotne doporiadku. Nakopilo sa aj množstvo iných povinností, ktoré som zanedbával, súviseli napríklad s rodinou. To bol hlavný dôvod, prečo som v prvej fáze veľmi nekomunikoval. Ale odvtedy som už zopár rozhovorov stihol.

A teraz už ste oddýchnutejší, plný chuti do politiky?  

Do politiky som išiel s ideálmi, slúžiť ľuďom. Určitú kapitolu svojej kariéry mám za sebou, ale chcem aj teraz ďalej v parlamente podporovať reformy, ktoré sme na ministerstve začali. Ešte v opozícii sme sa pripravovali na to, že budeme reformnou vládou. Napriek tomu, že sme čelili bezprecedentnej pandémii, na ministerstve sa nám v prvom roku podarilo odštartovať množstvo reforiem, ktoré bude teraz treba dokončiť a presadiť. Všetko, čo som začal, by som chcel podporovať z pozície poslanca v parlamente. Čiže podporovať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Koronavírus

    Marek Krajčí

    OĽaNO

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie