Denník N

EURO, 14. deň: Taliani prekonali rekord a triasli sa o výhru. Dánsky príbeh pokračuje

Radosť Dánov po góle proti Walesu. Foto - TASR/AP
Radosť Dánov po góle proti Walesu. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

Dánsko sa stalo prvým štvrťfinalistom ME vo futbale po tom, čo v úvodnom zápase osemfinále presvedčivo zdolalo Wales 4:0. V Aréne Johana Cruyffa v Amsterdame sa ozývalo zborové „olé“ dánskych fanúšikov a miestami to vyzeralo, akoby boli Dáni stále na svojom domácom štadióne v Kodani, kde odohrali všetky skupinové zápasy.

Wales pritom do stretnutia vstúpil nečakane aktívne a prvých 20 minút hral svoj najlepší futbal na Eure. Vysoké tempo však Walesania nedokázali udržať a zápas sa čoskoro začal odvíjať tak, ako to mnohí predpokladali – teda útočením Dánska a úporným bránením Walesu.

Medzi najlepších osem tímov postúpilo aj Taliansko, hoci ani zďaleka nie tak ľahko, ako sa očakávalo. Po útočnom prvom polčase plnom pohybu a striel na bránu Talianom akoby došli sily a iniciatívu prebralo Rakúsko. To sa dokonca dostalo do vedenia, ktoré mu zobral až systém VAR pre ofsajd útočníka Marka Arnautovića.

Videorozhodca tak Talianom umožnil prekonať svoj vlastný svetový rekord

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie