Denník N

Nedeľná nekázeň: Skôr ako hodíme kameňom

Mikuláš Galanda - Žena Zdroj: SNG
Mikuláš Galanda – Žena Zdroj: SNG

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Som Eva. Obyčajná žena. Moje meno znamená ,život‘.“

Vnímanie úlohy prinášať do sveta život sa v ostatnom čase zužuje. Zjednodušuje. Akoby sa mala merať len počtom detí, ktoré porodím. Neprivádzam na svet iba deti. Ale aj myšlienky. Rozhodnutia.

Život stojí na láske. Na jej slobode a zodpovednosti. Viem to. Verím tomu.

Áno, zlyhávam. Paradoxne často práve v presvedčení, že musím robiť všetko najlepšie. Dokonale. Ale práve tam sa život začína rúcať.

Moje zlyhania neostávajú nepovšimnuté. Vždy sú nablízku tí, ktorí pohotovo formulujú obvinenia. Zneisťujú ma, samu seba odsudzujem často už predtým, ako to urobia oni. K svojmu súdu si prizývajú Boha. Tak sa im zdá obžaloba účinnejšia.

Neviem, či som ich pohoršeniam, spochybňovaniam vystavená viac ako muž. Možno to len tak ťaživo prežívam, som precitlivená, hovoria

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie