Denník N

EURO, 15. deň: Česi boli najväčší outsideri. Nezastavilo ich pokazené lietadlo, tornádo ani Holandsko

Českí futbalisti sa teššia z víťazstva nad Holandskom. FOTO - TASR/AP
Českí futbalisti sa teššia z víťazstva nad Holandskom. FOTO – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

rebríčkovo najslabší tím osemfinále futbalového Eura Česko si prekvapivo ľahko poradil s dovčera bezchybným a v útoku najsilnejším Holandskom 2:0.

Holanďania si pritom pred stretnutím verili do takej miery, že cestu do Budapešti si naplánovali na poslednú chvíľu a prileteli až v sobotu popoludní, iba niečo viac ako 24 hodín pred úvodným výkopom.

Ich tréner Frank de Boer nepovažoval za nutné dopriať čas hráčom, aby si zvykli na horúčavy panujúce v Maďarsku. Jeho tím odohral všetky skupinové zápasy doma v Amsterdame v podstatne miernejších podmienkach, no slnko v Budapešti nemalo podľa holandského kouča predstavovať žiadny problém.

V Puskásovej aréne však holandský tím pôsobil letargicky. Na českú bránu nevystrelil ani raz a po mizernom výkone nepostúpil do štvrťfinále po tom, čo v skupine vyhral všetky tri zápasy a strelil najviac gólov na ME.

„V teple nie je dobré cestovať. Navyše si museli zvykať aj Česi a tí prišli ešte neskôr,“ obhajoval svoje rozhodnutie de Boer na tlačovej konferencii po stretnutí.

Česko však do Maďarska priletelo s meškaním z objektívnych dôvodov. Na ich lietadle sa pred odletom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie