Denník N

Môže vyhrať Federer, kam zmizli Slováci a čo sa mení na jahodách so šľahačkou? 15 otázok o Wimbledone

Wimbledon je známy aj tradičným jedlom - jahodami so šľahačkou. Foto - TASR/AP
Wimbledon je známy aj tradičným jedlom – jahodami so šľahačkou. Foto – TASR/AP

Vlani sa Wimbledon nekonal prvý raz od druhej svetovej vojny. Koronavírus najslávnejší turnaj na svete poznačil viac ako ostatné grandslamy, ktoré sa konali aj vlani. Odklad na jeseň pri trávnatom podujatí neprichádzal do úvahy ako pri antukovom Roland Garros.

Teraz je Wimbledon späť. Môže byť jednou z posledných šancí vidieť Rogera Federera na londýnskej tráve. V prvý deň turnaja sme pripravili 15 otázok a odpovedí o tohtoročnom Wimbledone.

Má Roger Federer šancu získať svoj deviaty titul?

Wimbledonu podriadil všetko, napriek tomu sa to nezdá pravdepodobné. Roger Federer vlani podstúpil operáciu kolena, ale regenerácia neprebiehala tak rýchlo, ako si predstavoval. Operáciu si musel zopakovať a jeho prestávka od tenisu trvala takmer štrnásť mesiacov.

Definitívne sa vrátil v marci na turnaji v katarskej Dauhe, ale od začiatku tvrdil, že sezóna sa preňho začína až koncom júna. Wimbledonom. Odvtedy sa Federer zúčastnil na viacerých turnajoch, kde ukázal niekoľko pozitívnych zábleskov. Zároveň však aj to, že už ani zďaleka nie je hráčom, ktorého sme poznali pred pár rokmi.

Roger Federer si pred turnajom zatrénoval s Andym Murraym.

Na Roland Garros sa dostal do tretieho kola, v ktorom dokonca vo vyrovnanom zápase zdolal Dominika Koepfera, no následne sa z turnaja odhlásil. Tvrdil, že tak urobil z preventívnych dôvodov, aby bol čerstvý pred začiatkom trávnatej sezóny.

Pred Wimbledonom bol na turnaji v Halle, kde vypadol už v druhom kole, a to s Felixom Augerom-Aliassimom. Prehra samotná pritom nebola taká znepokojivá ako jeho prístup. Väčšinou pokojný Federer viackrát

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tenis

Wimbledon

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie