Denník N

Kočnera obvinili aj z prípravy vrážd prokurátorov Žilinku, Lipšica a Šufliarskeho

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Marianovi Kočnerovi vzniesli obvinenie tesne pred skončením vyšetrovania. V ňom sa budú musieť urobiť ešte ďalšie úkony.

Mariana Kočnera podľa informácií Denníka N obvinili v pondelok z objednávky prípravy vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho.

Vyšetrovateľ aj dozorový prokurátor tak spravili až na záver vyšetrovania prípadu. Dlho nebolo jasné, či prokuratúra podá vo veci obžalobu iba na Alenu Zsuzsovú a spol. alebo sa podarí získať dôkazy aj proti Kočnerovi.

„Mám informáciu od vyšetrovateľa, že by vyšetrovanie malo byť už v záverečnej fáze. Nechcem to rámcovať, ale v blízkom čase by to malo byť ukončené a spis by mal byť predložený prokurátorovi, teda mne, na ďalšie rozhodnutie,” hovoril pred niekoľkými dňami dozorový prokurátor prípadu Michal Šúrek v rozhovore pre Denník N.

Obvinenie prišlo po tom, čo Najvyšší súd zrušil oslobodzujúci rozsudok proti Kočnerovi aj Zsuzsovej vo veci objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zabili aj Martinu Kušnírovú.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie