Denník N

Cavendish je ešte silnejší ako pred 6 rokmi, ukazujú dáta. Sagan s ním v boji o zelený dres nepočítal

Foto – AP
Foto – AP

Mark Cavendish opäť víťazí ako za starých čias. Na Tour de France vyhral po 4. aj štvrtkovú 6. etapu.

Tá sa v meste Châteauroux podľa predpokladov skončila hromadným špurtom. Na rovnakom mieste Cavendish vyhral aj svoju úplne prvú etapu na Tour. Bolo to ešte v roku 2008.

Odvtedy ich britský šprintér získal už 32 a na vyrovnanie absolútneho rekordu Eddyho Merckxa mu chýbajú dva etapové triumfy.

Peter Sagan obsadil vo štvrtok piate miesto a v bodovacej súťaži sa posunul na 7. priečku. So ziskom 72 bodov stráca na vedúceho Cavendisha 76 bodov.

Musel sa doprosovať sponzorom

Mark Cavendish v cieli opäť objímal všetkých kolegov, v utorok sa dokonca neubránil slzám. Kto však pozná jeho príbeh, dojatiu sa nemohol čudovať.

Keď sa britský šprintér v októbri na klasike Gent-Wevelgem ocitol v úniku, televízni komentátori špekulovali, že sa takto lúči s aktívnou kariérou. Aj výsledky ukazovali, že na odchod je najvyšší čas.

Britský cyklista sa posledné roky trápil. Pribrzdila ho mononukleóza, pridali sa psychické problémy. V drese Bahrainu – McLaren nevyhral za celý rok ani jedny preteky. Nečudo, že mu tím nepredĺžil ročný kontrakt.

V cieli vo Wevelgeme však Cavendish s plačom novinárom vysvetlil, že v úniku nebol preto, aby sa rozlúčil. Chcel len upozorniť, že je stále tu a rád by v kariére pokračoval. Bál sa však, že nebude mať kde.

Jeden z najlepších šprintérov histórie, ktorému mnohí vyčítali jeho veľké ego, sa teraz musel doprosovať, aby dostal zmluvu na ďalší rok. Osobne navštívil

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cyklistika

Peter Sagan

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie