Denník N

Matovič súhlasil so Sme rodina a označil návrh vlastného ministra zdravotníctva za chybu

Foto - TASR
Foto – TASR

Návrh ministra zdravotníctva, ktorý zvýhodňuje očkovaných oproti ostatným, by Sme rodina podporila, len ak by boli testy zadarmo a pandemická situácia by bola výrazne horšia. SaS nie je za to, aby boli všetky testy zadarmo. OĽaNO je proti vládnemu návrhu, hoci je najväčšou vládnou stranou.

Koaličné hnutie Sme rodina zablokovalo návrh zákona o používaní covid preukazov v reštauráciách či vo fitnescentrách, ak by sa epidemická situácia výrazne zhoršila. Hnutie tvrdí, že je proti tomu, aby bolo očkovanie povinné.

„Zablokovali sme tento zákon kvôli ľuďom, aby sme nepolarizovali spoločnosť,“ povedal predseda parlamentu Boris Kollár. Na Lengvarského návrhu im prekáža, že by ľudí delil na dve kategórie – zaočkovaných a nezaočkovaných.

Vláda na stredajšom rokovaní schválila návrh, že v prípade zhoršujúcej sa epidemickej situácie sa sprísni covid automat a rozšíri sa zoznam aktivít, pri ktorých sa budú kontrolovať GreenPasy – v nich sa zaznamenáva zaočkovanie, prekonanie ochorenia alebo negatívny test.

V praxi by to malo vyzerať tak, že počas zhoršenej epidemickej situácie pustia do reštaurácií, do hotelov či na verejné podujatia len tých, ktorí sa preukážu potvrdením o očkovaní. Nezaočkovaní ľudia by sa pri vstupe museli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Očkovanie proti koronavírusu

Slovensko

Teraz najčítanejšie