Denník N

Český týždeň: na južnej Morave zachraňovali politici svoje PR aj na traktore

Ilustračné foto - TASR/AP
Ilustračné foto – TASR/AP

Českému prezidentovi sú niektorí ľudia bytostne odporní.

Dobrý deň,

politici pomáhali po tornáde na južnej Morave najmä svojmu imidžu, nie vždy to však dopadlo najlepšie. Česi podľa štúdie nie sú polarizovaní, má to však háčik. Prezidentovi Zemanovi sú bytostne odporní transľudia.

Prinášame pravidelný piatkový český newsfilter – zhrnutie toho najdôležitejšieho, čo sa v Česku za uplynulý týždeň stalo. Udalosti vybral a zhrnul reportér českého Deníka N Kirill Ščeblykin.

1. Fotenie pri katastrofe

Európou sa každoročne preženie niekoľko stoviek tornád, máloktoré však dosiahne silu ako živel, ktorý ničil domy na južnej Morave.

Prírodná kalamita neznamenala len mobilizáciu záchranárov, hasičov a policajtov, ale aj politikov, ktorí sa vydali vyjadriť miestnym podporu.

Keďže Andrej Babiš bol zaseknutý v Bruseli, vyrazili na miesto vicepremiéri – ministerka financií Alena Schillerová (ANO) a minister vnútra Jan Hamáček (ČSSD). V zničených dedinách potom pomáhali aj niektorí lídri opozície.

Prítomnosť politikov na mieste katastrofy viedla niekedy až ku komickým momentom. Napríklad predseda kresťanských demokratov Marian Jurečka zrejme trochu príliš tlačil na pílu s ľudovou autentickosťou, keď sa vydal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Babiš

Český týždeň

Český newsfilter každý týždeň ponúka prehľad najdôležitejších správ. Zhŕňa Kirill Ščeblykin.

Svet

Teraz najčítanejšie