Denník N

Bez pozvánky budú očkovať v Bratislave na štadióne aj v Žilinskom a Banskobystrickom kraji

Očkovanie na Národnom futbalovom štadióne. Foto – TASR
Očkovanie na Národnom futbalovom štadióne. Foto – TASR

V niektorých očkovacích centrách nepríde aj pätina prihlásených, tak župy vymýšľajú, ako zaplniť miesta. Volajú aj ľudí bez pozvánky, lepšie je prísť podvečer. V Bratislave takto pokračujú od piatka do pondelka.

V bratislavskom očkovacom centre na Národnom futbalovom štadióne v nedeľu a v pondelok očkovali aj ľudí, ktorí ešte nedostali pozvánku na očkovanie. Očkovanie bez pozvánky spustili, aby nahradili zhruba pätinu ľudí, ktorí v tieto dni na očkovanie neprídu, aj keď termín majú.

Pondelok vyhradili na futbalovom štadióne počas štátneho sviatku pre mladých od 12 do 15 rokov. Bratislavský kraj to oznámil vopred, v centre vtedy mali aj pediatrov a medzi čakajúcimi bolo mnoho detí s rodičmi.

Podobne pri očkovaní bez pozvánok postupujú aj v 15 očkovacích centrách v Žilinskom kraji – očkujú tam aj tých, ktorí sa ohlásia cez telefón, alebo rovno prídu.

Bez termínu dávajú vakcínu aj v Banskobystrickom kraji. Prosia, aby ľudia najskôr využili iné možnosti, napríklad aj databázu pre náhradníkov na nahradnici.sk, z ktorej volajú na očkovanie ľudí, ak zvýšili vakcíny.

Na Slovensku si ešte nevieme vybrať termín očkovania. Stále sa treba prihlásiť do čakárne a čakať, aký termín systém pridelí. Ak termín človeku nevyhovuje, môže si ho oddialiť. Aj viacerí odborníci odporúčali, že ďalším krokom k väčšej zaočkovanosti by mala byť možnosť určiť si konkrétny termín.

Ak vakcinačné centrum očkuje aj ľudí bez termínu, môže to byť pre mnohých výhodnejšie, lebo je to cez víkend a nemusia si tak napríklad vybavovať voľný deň v práci. Dá sa to tak aj lepšie naplánovať napríklad s dovolenkou alebo detským táborom.

Ako očkujú v Bratislave v najbližších dňoch

V bratislavskom centre budú v očkovaní bez pozvánky pokračovať aj nasledujúci víkend.

V piatok očkujú na Národnom futbalovom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie