Denník N

Trnavu ubránil na Malte stopér s nadváhou. Je to hanba, ani raz sme mu neušli, hnevá sa kapitán Spartaka Mikovič

Radosť hráčov Mosty. Za brankárom Christofferom Mafoumbim, ktorý chytal aj proti Sadiovi Manému, je stopér Tyron Farrugia, ktorý nie je v optimálnej kondícii. FOTO TASR - Lukáš Grinaj
Radosť hráčov Mosty. Za brankárom Christofferom Mafoumbim, ktorý chytal aj proti Sadiovi Manému, je stopér Tyron Farrugia, ktorý nie je v optimálnej kondícii. FOTO TASR – Lukáš Grinaj

Ak vám neprekáža, že je ich zásluhou Fortuna Liga aj slovenský futbal na smiech, budete možno aj fanúšikmi hráčov maltského klubu FC Mosta.

Predstavujú totiž sympatický príbeh outsidera, s ktorým sa dokážete dobre stotožniť, ak ste hrávali futbal aspoň na nižšej úrovni, prípadne po večeroch s partiou.

FC Mosta má všetky typy postáv potrebné pre seriál z futbalového prostredia – starnúcu miestnu legendu; reprezentanta, ktorý hráva proti svetovým hviezdam; kapitána, ktorý má pár kíl navyše; a ešte aj nechceného hráča, ktorý strelí víťazný gól bývalému tímu.

Trnava im slabým výkonom dodala aj dobrý príbeh. Partia futbalistov, ktorá patrí aj na Malte len medzi priemer a po tréningoch chodí do druhej práce, zdolala profesionálov zo Slovenska 3:2.

To všetko vo vážnom zápase európskeho pohára. Trnava bude mať o týždeň v odvete novej Európskej konferenčnej ligy druhú šancu potvrdiť vyššiu kvalitu.

Čo je pre maltskú Mostu skvelý úspech, je totiž pre Trnavu veľká hanba. Týmto slovom nazval výsledok aj kapitán Trnavy Martin Mikovič.

Denník N zisťoval, s kým to vlastne Spartak prehral, od maltského novinára Gianlucu Liu z Times of Malta.

Keď sa na neho pozriem, je to hanba

Ako je možné, že kapitánom Mosty je hráč s nadváhou? „Tyron Farrugia je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalová Niké liga

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie