Denník N

Opäť sa ukázalo, prečo nemám až tak rád Sterlinga. Kocian, Borbély a Jendrišek hodnotia semifinále Anglicko – Dánsko

Zľava: Ladislav Borbély, Ján Kocian a Erik Jendrišek. Foto - TASR, Jana Červená
Zľava: Ladislav Borbély, Ján Kocian a Erik Jendrišek. Foto – TASR, Jana Červená

Text pripravili Tomáš Čorej, Edward Szekeres a Michal Červený.

Súperom Talianov vo finále Eura budú futbalisti Anglicka, ktorí zdolali Dánov 2:1 po predĺžení. Denník N sa troch expertov spýtal päť otázok:

1. Mali Angličania kopať penaltu?

2. Ako hodnotíte gól Dánska a rýchlu anglickú odpoveď?

3. Aký dojem vo vás na Eure zanechali Dáni?

4. Môže Anglicko ukončiť 55 rokov bolesti? Aké má šance vo finále proti Talianom?

5. Kto bol najlepším hráčom zápasu?


1. Mali Angličania kopať penaltu?

Ján Kocian,

tréner slovenskej reprezentácie v rokoch 2007 a 2008, momentálne bez angažmánu

Ak by sa to nestalo v predĺžení semifinále Eura, penalta by to možno bola. Ak však rozhodca zapíska penaltu v takejto situácii, musí si byť stopercentne istý. Nechal si to síce potvrdiť VAR-om, ale mohol by rozhodnúť aj ľudský faktor, takto to bolo príliš kruté pre Dánov. Ja by som to na jeho mieste neodpískal. Rozhodca si tú penaltu bude ešte veľakrát pozerať a bude mať čo vysvetľovať.


Ladislav Borbély,

bývalý tréner, televízny expert

Bola to veľmi diskutabilná penalta. Navyše to bol jeden z momentov, ktorý mi potvrdil, prečo Sterlinga nemám až tak rád. V takýchto situáciách má sklony k filmovaniu. Nie je to žiadna novinka, ide to s ním už roky. Niekedy je to v prospech mužstva – tak ako aj teraz. Hoci si myslím, že penalta nemala byť, postup Angličanov do finále je jednoznačne zaslúžený.


Erik Jendrišek,

bývalý reprezentačný útočník, za národný tím odohral 37 zápasov

Určite sa o tejto situácii vzhľadom na dve lopty a kontakt, ktorý bol naozaj ľahký, bude diskutovať. Na Sterlingovi bolo vidieť, že už po výpade do šestnástky viac-menej očakával kontakt a pýtal si penaltu, čo mu nakoniec vyšlo. Situáciu posudzoval VAR, a tak nám neostáva nič iné ako to akceptovať. Ako však vravím, išlo o ľahký dotyk a určite pôjde o diskutovanú tému.


2. Ako hodnotíte gól Dánska a rýchlu anglickú odpoveď?

Kocian: Damsgaard to kopol fantasticky, pritom to bol veľmi ťažký kop. Ak chce hráč strelu umiestniť, kopne to technicky, no teraz mala aj potrebnú razanciu. Zostal som prekvapený, ako lopta vyletela ponad múr a hneď padala dole, pre Pickforda bolo veľmi náročné dostať sa tam.

Borbély: Pickford je jeden z mála preceňovaných hráčov v Anglicku. Môže to vyplývať aj z toho, že v domácej lige majú brankársku pozíciu obsadenú najmä zahraničnými hráčmi. Pickforda sledujem od mládežníckych kategórií a nemôžem tvrdiť, že by to bol skvelý brankár. Aj v tomto zápase ukázal niekoľko špičkových za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie