Denník N

Nie je to tak dávno, čo štadión v Michalovciach vypredal Real Madrid

Snímka z finálového zápasu Real Madrid - CF Valencia na futbalovom turnaji dorastencov do 17 rokov Michalovce Cup 2014 na štadióne MFK v Michalovciach 22. augusta 2014. Víťazom 5. ročníka Michalovce Cupu sa stali futbalisti Realu Madrid (na snímke). Foto - TASR/František Iván
Snímka z finálového zápasu Real Madrid – CF Valencia na futbalovom turnaji dorastencov do 17 rokov Michalovce Cup 2014 na štadióne MFK v Michalovciach 22. augusta 2014. Víťazom 5. ročníka Michalovce Cupu sa stali futbalisti Realu Madrid (na snímke). Foto – TASR/František Iván

Tento text je súčasťou regionálneho projektu Denník N ide za vami, na dva týždne sme v Michalovciach a na dolnom Zemplíne.

Viete, čo majú spoločné Achraf Hakimi, Dani Olmo, Dani Ceballos či Borja Mayoral? Okrem toho, že ide o vynikajúcich futbalistov z európskych veľkoklubov, boli všetci štyria na Slovensku. Ako tínedžeri na turnaji v Michalovciach.

„Keď sme ľuďom povedali, že na východe Slovenska bude zápas medzi Barcelonou a Realom Madrid, mysleli si, že žartujeme,“ usmieva sa Marek Zahorčák, ktorý turnaj založil.

Zahorčák bol osem rokov športovým riaditeľom futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce, dnes v Legii Varšava pracuje na prestupovej politike.

Napriek tomu nás privíta na michalovskom štadióne. „Stále sa tu cítim ako doma,“ vysvetľuje.

Ako sa mu podarilo vytvoriť dorastenecký turnaj, na ktorý prichádzali najlepšie tímy z celého sveta? Na začiatku tohto príbehu je aj reprezentačný záložník Jakub Hromada.

V článku sa dočítate aj:

  • ktorý zápas ako prvý v histórii vypredal michalovský štadión;
  • či mali mladíci z Barcelony či z Realu hviezdne maniere;
  • prečo je v Michalovciach (a na Slovensku) tak veľa zahraničných hráčov;
  • aké riešenie podľa Zahorčáka zafungovalo v Poľsku a mohli by sme ho využiť aj na Slovensku.

Kríza? Ani náhodou

Zatiaľ posledný ročník Michalovce Cupu sa uskutočnil v roku 2019 a boli sme sa naň pozrieť osobne. V zápase dorastencov medzi domácimi Michalovcami a Barcelonou nás zaskočili dvaja muži, ktorí sedeli na tribúne.

Mali oblečené barcelonské mikiny a priniesli si so sebou veľké množstvo techniky. Zápas si natáčali a následne ho analyzovali na notebookoch.

Keď sme za nimi prišli a opýtali sa ich, či im nemôžeme položiť pár otázok, hneď nás

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Denník N v Michalovciach

Od 28. júna do 11. júla bola časť redakcie Denníka N presťahovaná do Michaloviec. Zemplín sa tak stal hlavným regiónom nášho novinárskeho záujmu. Naši reportéri tu pracovali na reportážach, robili rozhovory, organizovali diskusie a stretávali sa s občanmi.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie