Denník N

Zmenil štýl hry aj správanie počas hymny. Messi na 10. pokus vyhral s Argentínou veľký turnaj, držala mu palce aj Brazília

Argentínski hráči vyhadzujú Lionela Messiho. Foto - TASR/AP
Argentínski hráči vyhadzujú Lionela Messiho. Foto – TASR/AP

Argentínsky záložník Rodrigo de Paul po finále povedal, že Messi je najlepším futbalistom všetkých čias.

Bol rok 2014 a Lionel Messi dostal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča majstrovstiev sveta. Namiesto úsmevu však zadržiaval slzy.

Jeho Argentína práve prehrala finále s Nemeckom a Messi prišiel o šancu vyrovnať sa Diegovi Maradonovi. Na klubovej úrovni síce vyhral všetko a v Barcelone ho už mnohí považovali za najlepšieho futbalistu v histórii, no mnohým Argentínčanom to nestačilo. Žiadali úspech v národnom tíme.

O rok neskôr sa Argentína dostala do finále juhoamerického šampionátu Copa América a Messiho opäť vybrali za najlepšieho hráča turnaja. Argentína však znova prehrala a Messi si cenu odmietol prevziať.

Po tom, čo o ďalší rok neskôr Argentína prehrala v ďalšom finále Copa América, zničený Lionel Messi kritizovaný viacerými domácimi legendami vrátane Maradonu ukončil reprezentačnú kariéru.

„Končím, je to definitívne. Snažil som sa, no nevyšlo to,“ povedal novinárom.

Lenže napriek predchádzajúcej kritike sa cez to argentínski fanúšikovia nevedeli preniesť a celú krajinu zaplnili nápismi: „Neodchádzaj!“

Messi sa nechal presvedčiť a včera jeho Argentína nastúpila do ďalšieho finále Copa América. S Messim, ktorý zmenil prakticky všetko – svoj štýl hry, prístup k protihráčom a dokonca aj správanie počas hymny.

Messi teraz konečne prelomil reprezentačné prekliatie. Argentína v noci zo soboty na nedeľu zdolala Brazíliu 1:0 a získala prvý titul na Copa América po 28 rokoch. Pre Messiho je to prvá reprezentačná trofej, dočkal sa jej na svojom 10. turnaji.

Dočítate sa aj:

  • že Guardiola presvedčil barcelonské vedenie, vďaka čomu si Messi splnil reprezentačný sen;
  • ako Messi šokoval svojím správaním počas semifinálového penaltového rozstrelu;
  • ako argentínsky tréner výborným taktickým rozhodnutím zmenil celé finále;
  • že barcelonský tréner je zo situácie okolo Messiho znepokojený.

Brazílski fanúšikovia podráždili Neymara

Napriek tomu, že Argentína a Brazília sú odvekými rivalmi, značná časť brazílskych fanúšikov držala palce Argentíne. Ako je to možné? Televízna stanica TyC Sports uviedla hneď tri rozličné dôvody.

Po prvé

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie