Denník N

EURO, finále: Slzy aj rasizmus. Na penalty som ich poslal ja, obhajoval neúspešných strelcov Southgate

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

je koniec. A zároveň nie je. Futbalové Euro 2020 je síce za nami, anglické čakanie na veľkú trofej sa však ani po 55 rokoch neskončilo.

Majstrami Európy sa stali Taliani, finále vo Wembley sa po riadnom hracom čase a po predĺžení skončilo výsledkom 1:1, nového šampióna tak určili penalty.

Tie sotva mohli byť dramatickejšie. Úspešne ich začali Taliani, no po druhej sérii už prehrávali 1:2. Anglicko malo byť vo výhode, no stal sa presný opak. Hrdinom bol napokon taliansky brankár Gianluigi Donnarumma. Ten si krátko pred odovzdaním trofeje prevzal aj cenu pre najužitočnejšieho hráča celého šampionátu.

Médiá v Anglicku pred finále často pripomínali desaťročia sklamaní, no netušili, že to najväčšie na národný tím ešte len čaká. Po nedeľnom finále sa napriek tomu zhodujú, že mladý tím čaká perspektívna budúcnosť.

Uvidíme, ako kariéru 19-ročného Saku ovplyvní zlyhanie v penaltách – či už po športovej, alebo osobnostnej stránke, keďže jeho účty na sociálnych sieťach (rovnako ako ďalších neúspešných exekútorov penált Rashforda so Sanchom) zaplavil rasizmus.

Súhrn futbalového Eura sme vám prinášali po každom hracom dni. Vypočuť ste si ho mohli aj ako podcast a posielali sme ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Pre Angličanov sa pritom finále nemohlo začať lepšie. Už v druhej minúte si krajný obranca Luke Shaw prebral loptu pred vlastným pokutovým územím, prihral ju do stredu poľa na Harryho Kanea a po ľavej strane sa rozbehol k bráne súpera.

Kane medzitým preniesol hru na opačnú stranu k Trippierovi, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS vo futbale

Súhrn toho najdôleležitejšieho z hracieho dňa futbalových MS.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie