Denník N

Pčolinský z väzby potvrdil schôdzku s Makóom v cigarovom klube SIS

Vladimír Pčolinský počas rozhovoru pre Denník N na jeseň 2020 v salóniku, v ktorom sú steny obložené drevom s krištáľovými lampičkami a rustikálny nábytok. Foto N - Tomáš Benedikovič
Vladimír Pčolinský počas rozhovoru pre Denník N na jeseň 2020 v salóniku, v ktorom sú steny obložené drevom s krištáľovými lampičkami a rustikálny nábytok. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský z väzby priznal, že sa u tajných stretol s Ľudovítom Makóom, o čom vypovedal na súde s Dušanom Kováčikom. Na schôdzke riešili odpočúvanie Makóa políciou. Informácie podľa Makóa vyniesla viceprezidentka polície Jana Maškarová.

Steny sú obložené tmavým drevom a krištáľovými lampičkami, nábytok je rustikálny. Väčšia miestnosť salónika riaditeľa tajnej služby v historizujúcom štýle prekvapí o to viac, že sa nachádza v stráženom areáli Slovenskej informačnej služby na Vajnorskej ulici v budove, ktorá je zariadená v modernom štýle.

„Salónik riaditeľa tajných je cigarový klub SIS,“ vypovedal o tejto miestnosti minulý týždeň niekdajší riaditeľ daňových kriminalistov a známy kajúcnik Ľudovít Makó na súde s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom, ktorého usvedčuje z prijatia úplatku od mafie.

Neobvyklý priestor u tajných sa spomínal na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dušan Kováčik

Ľudovít Makó

Vladimír Pčolinský

Slovensko

Teraz najčítanejšie