Denník N

Radikálni odporcovia očkovania „navštevujú“ známych lekárov. Chcú im vynadať do vrahov a natočiť si to na kameru

Pred domom, kde má byt Pavol Jarčuška, strávila skupina odporcov skoro polhodinu. Lekára nezastihli, svoje výhrady hovorili aspoň do megafónu.
Pred domom, kde má byt Pavol Jarčuška, strávila skupina odporcov skoro polhodinu. Lekára nezastihli, svoje výhrady hovorili aspoň do megafónu.

Niektorých lekárov môžu takéto akcie časom odradiť od toho, aby spolupracovali s vládou alebo aby v médiách komunikovali o potrebe očkovania. Krčméry hovorí, že vyhrážky chodia aj jeho rodine.

Odpor niektorých ľudí k vakcínam proti chorobe covid-19 nadobudol nový rozmer. Na viacerých známych lekárov, ktorí verejne podporujú očkovanie, číhala pred ich obydliami skupina odporcov.

Jej členovia chceli lekárov zasypať svojimi výhradami a natočiť si vzájomnú konfrontáciu na kameru. Videá potom umiestňovali na Facebook v očakávaní, že ich komunita takéto akcie ocení.

Skupiny zhruba dvadsiatich až tridsiatich ľudí to minulý týždeň skúšali na adresách infektológov Pavla Jarčušku, Vladimíra Krčméryho a aj u pediatričky Eleny Prokopovej, ktorá je hlavnou odborníčkou ministerstva zdravotníctva pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast.

S nikým z týchto lekárov sa im nepodarilo stretnúť, takže svoje výhrady aspoň hlásili do megafónu, prípadne sa hádali so susedmi, ktorým ich prítomnosť prekážala.

„Skupina, ktorá sa snažila prísť ku mne, to neboli ani bežní antivaxeri, ktorí sa snažia prekrúcať fakty. Išla rovno o taký brutálny štýl, že covid je vymyslený a treba stavať šibenice,“ hovorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Očkovanie proti koronavírusu

Slovensko

Teraz najčítanejšie