Denník N

Makóova výpoveď môže byť pravdivá, ukazuje kauza miliónových daňových podvodov v Nitre

Ľudovít Makó. Foto - TASR
Ľudovít Makó. Foto – TASR

V rozsiahlej kauze Daniari sa podľa rozhodnutia súdu priznalo už 12 zo 14 obvinených, ide o 18 miliónov eur, ktoré sa neoprávnene vyplácali od roku 2012 do roku 2018.

Doterajší priebeh vyšetrovania miliónových daňových podvodov na úkor štátu, ktoré sa mohli diať len vďaka ústretovosti vysokopostavených funkcionárov priamo na Daňovom úrade v Nitre, ukazuje, že výpovede bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa sa minimálne v tomto prípade potvrdili.

Anonymizované rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o kauze Daniari, ktoré má Denník N k dispozícii, opisuje dlhodobo organizované daňové podvody členov gangu z Nitry, ktorý mal kontakty na najvyšších miestach finančnej správy. A čo je podstatné – je zrejmé, že väčšina z obvinených sa priznala.

Kauzu otvorila jedna z výpovedí Ľudovíta Makóa, ktorý bol v rokoch 2014 až 2020 riaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) a dobre pozná aj pomery v Nitre, keďže pochádza z neďalekého Jelenca. Dôveryhodnosť jeho výpovedí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ľudovít Makó

Slovensko

Teraz najčítanejšie