Denník N

Zneužívanie politickej moci

Zodpovednosť nenesie len Smer, ale aj jeho koaliční partneri Most aj SNS.

Autor je predsedom strany Maďarské fórum

Mocenský aparát štátu nemá slúžiť na politickú likvidáciu či diskreditáciu politických oponentov (opozície). Podľa výpovede účastníka stretnutí za účasti ministra vnútra Kaliňáka a predsedu vlády Fica, ich témou bolo rozpracovanie a politická diskreditácia politických rivalov prezidenta Kisku a predsedu opozičnej strany OĽaNO Matoviča, čo predstavuje hrubé zneužitie právomocí verejného činiteľa.

Je to elementárny dôkaz toho, že Smer a jeho politickí spojenci, oligarchovia mohli v štáte všetko. Boli chránení a stáli nad zákonom. Politika podľa hesla to je ,,náš človek“ rozobrala právny štát.

Oni nielenže budovali korupciu, klientelizmus, ale mohli vykonšpirovať obvinenia a zdiskreditovať kohokoľvek. Takýto systém nemá s demokraciou nič spoločné.

Zodpovednosť však nenesie len Smer, ale aj jeho koaliční partneri Most aj SNS. To oni im poskytli politické krytie na všetky zločiny a zneužívanie moci. Dnešné svedectvá o fungovaní vlád Smeru sú mementom pre nás všetkých, akú krajinu tu prevádzkovali Fico, Kaliňák, Pellegrini, Bugár, Danko a spol.

Za normálnych okolností by už dávno mali byť na smetisku politických dejín aj so všetkými straníckymi kolegami, ktorí im to pomáhali udržiavať.

Keď pracovali na diskreditácii prezidenta pomocou štátno-mocenských zložiek, je pravdepodobné, že vedeli aj o zámere likvidácie novinára, ktorý bol pre celý aparát vysoko rušivým elementom.

Dnes sa opoziční lídri predháňajú, ako ukončiť vládu, kde oni už nestoja nad zákonom a už nemôžu všetko. Nemali by sme zabúdať, čo majú na rováši ako ani na to, kto všetko sa s nimi spojil, vzdal sa svojich hodnôt a poklesol na ich mentálnu úroveň. Privlastnil si ich ideológiu a zatváral oči.

Ani chyby tejto vlády a ani neschopnosť vládnuť by nás nemali vracať do temnoty a obdobia mafie.

Krajina patrí jej občanom a nie ľuďom nad zákonom alebo oligarchom v pozadí.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie