Denník N

Mikulec zobral úplatok, hovorí na nahrávke bývalý šéf daniarov Imrecze. Minister to opäť odmietol

Minister vnútra Roman Mikulec. Foto - TASR
Minister vnútra Roman Mikulec. Foto – TASR

Súčasný minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) zobral za vlády Ivety Radičovej ako riaditeľ Vojenskej spravodajskej služby (VSS) úplatok za štátnu zákazku pre veľkú nadnárodnú IT firmu, domnieval sa podľa nahrávky zo začiatku tohto roku bývalý prezident finančnej správy František Imrecze.

Podľa zvukovej nahrávky, ktorú v stredu zverejnil časopis Plus 7 dní, to Imrecze povedal v neformálnom rozhovore dnes už bývalému šéfovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavovi Zurianovi. Nešlo o oficiálnu výpoveď pred vyšetrovateľom, zjavné je len to, že niekto si tento rozhovor nahral.

Mikulec v reakcii na to zopakoval, čo už tvrdil aj nedávno: „Nikdy som žiaden úplatok nezobral.“ To, že sa raz s Imreczem stretol, potvrdil.

Čo je na nahrávke

Imreczeho polícia zadržala pre vážne korupčné podozrenia koncom januára tohto roku a v súčasnosti je už známe, že vo vyšetrovacej väzbe bývalý prezident finančnej správy začal vypovedať o rôznej trestnej činnosti.

Na začiatku asi 15-minútovej nahrávky sa Imrecze pýtal, či ide o kamarátsky rozhovor a či ho Zurian nenahráva. Šéf NAKA súhlasne pritakával a Imrecze začal hovoriť, že si s Mikulcom tyká a v rokoch 2010 či 2011 sa s ním stretával

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Roman Mikulec

Slovensko

Teraz najčítanejšie